2018. szeptember 26.,
Jusztina napja
Schönberg, Mozart és Schubert művei a Kodály Központban
Schönberg, Mozart és Schubert egy-egy nagyszabású művét tűzi műsorra a Pannon Filharmonikusok zenekar szombaton a Kodály Központban.
Pécs lesz a Fesztiválok fesztiválja központi helyszíne
Pécs lesz a Nemzeti Kulturális Alap 25 éves születésnapja alkalmából október 7-én országszerte megrendezendő Fesztiválok fesztiválja elnevezésű programsorozat központi helyszíne.
Öngyújtóval fenyegetőzött egy férfi
Öngyújtóval fenyegetőzött egy férfi péntek délelőtt Pécsett, egy kertvárosi iskolánál.
VR-szemüveg segítségével mutatja be az ősállatokat az állatkert
VR-szemüveg segítségével mutatja be az ősállatokat az állatkert
A virtuális valóság technikájával mutatja be a Kárpát-medence és a Mecsek több millió évvel ezelőtti tájait és jellegzetes ősállatait a pécsi állatkert.
Hat év fegyházat kapott egy kiskorú fiúkat molesztáló pécsi férfi
Hat év fegyházbüntetésre ítélt kedden a Pécsi Járásbíróság egy pécsi férfit, aki 2014 márciusa és szeptembere között több kiskorú fiút is molesztált.
Átadták a pécsi egyetem felújított Damjanich Kollégiumát
Átadták hétfőn a Pécsi Tudományegyetem felújított Damjanich Kollégiumát: a beruházást Modern városok program 450 millió forintos forrásából valósították meg.
Kulturális örökség napjai - Programok a Zsolnay-negyedben
Kulturális örökség napjai - Programok a Zsolnay-negyedben
Pécsett bemutatják a Zsolnay-negyed különlegességeit, emellett tematikus sétákat is tartanak, a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum vasárnap pedig színes előadásoknak ad otthont a kulturális örökség napjai alkalmából.
Újabb öt porcelánritkasággal gazdagodott a Gyugyi-gyűjtemény
Öt különleges műtárggyal gyarapodott az immár 706 Zsolnay-porcelánritkaságból álló pécsi Gyugyi-gyűjtemény.
Megkezdődött a Seven Hills nemzetközi filmfesztivál
Megkezdődött a Seven Hills nemzetközi filmfesztivál
A pécsi Kodály Központban rendezett hétfő esti nyitógálával megkezdődött a vasárnapig tartó első Seven Hills International Film Festival a baranyai megyeszékhelyen.
Tehetségfejlesztő foglalkozások a pécsi Zsolnay-negyedben
Tehetségfejlesztő foglalkozások a pécsi Zsolnay-negyedben
Élményórák a Zsolnay Kulturális Negyedben címmel a tanórák anyagát kiegészítő, azt élményszerűvé tevő ingyenes foglalkozássorozatot indított 850 iskolás gyermek számára a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.
Több mint 40 alkotás a pécsi nemzetközi filmfesztivál döntőjében
Több mint 40 alkotást válogattak be a szeptember 3. és 9. Pécsett megrendezendő Seven Hills International Filmfestival (SHIFF) döntőjébe - közölték a szervezők.
Mintegy harminc produkció a Pécsi Harmadik Színházban
Mintegy harminc produkcióval, köztük kilenc saját darabbal, ebből egy új bemutatóval és számtalan vendégelőadással várja a közönséget a Pécsi Harmadik Színház a 2018/19-es évadban.
Ideiglenes helyszíneken kell tanulniuk a diákoknak
Ideiglenes helyszíneken kell tanulniuk a pécsi Árpád Fejedelem Gimnázium és Általános Iskola diákjainak szeptembertől, mivel elhalasztják a szerkezetileg károsodott épület felújítását.
Hulladékkal szennyezett akvárium látható az Állatkertben
Hulladékkal szennyezett akváriumot állított ki a Pécsi Állatkert a napokban, hogy így hívja fel látogatói figyelmét a tengerekbe, óceánokba kerülő szeméttel járó veszélyekre.
Engedélyezték a belterületi vaddisznógyérítést
Augusztus elejétől december végéig engedélyezte a rendőrség a kártékony belterületi vaddisznóállomány gyérítését Pécsett, a Mecsekoldalban.
Pogányi repülőbaleset
Elkészült az előzetes hatósági jelentés
Elkészült a pécs-pogányi repülőtér közelében május végén történt, két halálos áldozatot követelő légi baleset előzetes hatósági jelentése - közölte szerdán a Magnus Aircraft Zrt. az MTI-vel.
Magyar csapat nyerte a 3. Zsolnay Fényfesztivál fényfestőversenyét
Magyar csapat nyerte a 3. Zsolnay Fényfesztivál fényfestőversenyét
A magyarországi Fluid csapata Seven című alkotásával nyerte meg a 3. Zsolnay Fényfesztivál fényfestőversenyének első díját.
Ma kezdődik a 3. Zsolnay Fényfesztivál
Mintegy 12 ezer négyzetméternyi vetített felületet keltenek életre csütörtöktől vasárnapig fényfestő csapatok a 30 helyszínen mintegy 100 programot kínáló 3. Zsolnay Fényfesztiválon, Pécsen.
Nyolc év fegyházbüntetésre ítélték a pécsi trafikrablót
Nyolc év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Járásbíróság szerdán, nem jogerősen azt a 33 éves férfit, aki tavaly nyáron négy alkalommal rabolt ki pécsi dohányboltokat.
Vádat emeltek a kollégáit mérgező pécsi ápolónő ellen
Könnyű testi sértés miatt emelt vádat a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség egy ápolónő ellen, aki mintegy egy éven keresztül nyugtató- és altatószerekkel mérgezte kollégáit.
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Pécsi webkamera