2019. április 26.,
Ervin napja
Növény-egészségügyi zárlatot rendeltek el Pécsen
A szőlő aranyszínű sárgaság fertőzése miatt növény-egészségügyi zárlatot rendelt el a Baranya Megyei Kormányhivatal Pécs déli városrészeiben és több szomszédos településen.
Nyolc kiló droggyanús anyagot foglaltak le
Kábítószer birtoklásának gyanúja miatt indult eljárás egy 41 éves férfi ellen, akitől csaknem nyolc kilogramm droggyanús növényi származékot foglaltak le kedden Pécsen.
Átadták a Szent Mór Katolikus Iskolaközpont új tornacsarnokát
Átadták a Szent Mór Katolikus Iskolaközpont új tornacsarnokát
Átadták csütörtökön a pécsi Szent Mór Katolikus Iskolaközpont új, 1400 négyzetméter területű tornacsarnokát.
Három díjat nyert a pécsi Bóbita Bábszínház
A közelmúltban Zágrábban és Kolozsváron megrendezett rangos bábfesztiválokon összesen három díjat nyert a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben működő Bóbita Bábszínház Torzonborz visszatér című produkciója.
Verdi Requiemje csendül fel a pécsi Kodály Központban
Giuseppe Verdi Requiem című művét tűzi műsorra a Pannon Filharmonikusok zenekar halottak napja alkalmából, október 31-én a pécsi Kodály Központban.
Felfüggesztett börtönre ítélték a kollégáit mérgező ápolónőt
Két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Pécsi Járásbíróság kedden egy ápolónőt, aki csaknem egy éven keresztül nyugtató- és altatószerekkel mérgezte kollégáit egy pécsi klinikán.
Jól halad az orvosképzést segítő skill-laborhálózat létrehozása
Jól halad az orvosképzést és a szakdolgozók gyakorlati oktatását segítő úgynevezett skill-laborhálózat létrehozása, az eszközparkot a következő egy-másfél hónapban szállítják, az infrastrukturális fejlesztések 2019 közepére készülnek el.
Elkészült a Pécsi Balett online archívuma
Elkészült a Pécsi Balett online archívuma
Elkészült a Pécsi Balett mintegy 3500 fotót, több száz önálló balettművet, több ezer előadást és 65 külföldi turnét dokumentáló online archívuma.
Ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendeltek el Pécsen
A rókák veszettség elleni immunizálásának időszakára, október 2. és 28 között ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el Pécs közigazgatási területén a Baranya Megyei Kormányhivatal agrárügyi főosztálya.
Schönberg, Mozart és Schubert művei a Kodály Központban
Schönberg, Mozart és Schubert egy-egy nagyszabású művét tűzi műsorra a Pannon Filharmonikusok zenekar szombaton a Kodály Központban.
Pécs lesz a Fesztiválok fesztiválja központi helyszíne
Pécs lesz a Nemzeti Kulturális Alap 25 éves születésnapja alkalmából október 7-én országszerte megrendezendő Fesztiválok fesztiválja elnevezésű programsorozat központi helyszíne.
Öngyújtóval fenyegetőzött egy férfi
Öngyújtóval fenyegetőzött egy férfi péntek délelőtt Pécsett, egy kertvárosi iskolánál.
VR-szemüveg segítségével mutatja be az ősállatokat az állatkert
VR-szemüveg segítségével mutatja be az ősállatokat az állatkert
A virtuális valóság technikájával mutatja be a Kárpát-medence és a Mecsek több millió évvel ezelőtti tájait és jellegzetes ősállatait a pécsi állatkert.
Hat év fegyházat kapott egy kiskorú fiúkat molesztáló pécsi férfi
Hat év fegyházbüntetésre ítélt kedden a Pécsi Járásbíróság egy pécsi férfit, aki 2014 márciusa és szeptembere között több kiskorú fiút is molesztált.
Átadták a pécsi egyetem felújított Damjanich Kollégiumát
Átadták hétfőn a Pécsi Tudományegyetem felújított Damjanich Kollégiumát: a beruházást Modern városok program 450 millió forintos forrásából valósították meg.
Kulturális örökség napjai - Programok a Zsolnay-negyedben
Kulturális örökség napjai - Programok a Zsolnay-negyedben
Pécsett bemutatják a Zsolnay-negyed különlegességeit, emellett tematikus sétákat is tartanak, a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum vasárnap pedig színes előadásoknak ad otthont a kulturális örökség napjai alkalmából.
Újabb öt porcelánritkasággal gazdagodott a Gyugyi-gyűjtemény
Öt különleges műtárggyal gyarapodott az immár 706 Zsolnay-porcelánritkaságból álló pécsi Gyugyi-gyűjtemény.
Megkezdődött a Seven Hills nemzetközi filmfesztivál
Megkezdődött a Seven Hills nemzetközi filmfesztivál
A pécsi Kodály Központban rendezett hétfő esti nyitógálával megkezdődött a vasárnapig tartó első Seven Hills International Film Festival a baranyai megyeszékhelyen.
Tehetségfejlesztő foglalkozások a pécsi Zsolnay-negyedben
Tehetségfejlesztő foglalkozások a pécsi Zsolnay-negyedben
Élményórák a Zsolnay Kulturális Negyedben címmel a tanórák anyagát kiegészítő, azt élményszerűvé tevő ingyenes foglalkozássorozatot indított 850 iskolás gyermek számára a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.
Több mint 40 alkotás a pécsi nemzetközi filmfesztivál döntőjében
Több mint 40 alkotást válogattak be a szeptember 3. és 9. Pécsett megrendezendő Seven Hills International Filmfestival (SHIFF) döntőjébe - közölték a szervezők.
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Pécsi webkamera