2021. február 26.,
Edina napja
Az E.ON idén is folytatja hálózatfejlesztési munkálatait Baranyában
Az E.ON csoport idén is folytatja hálózatfejlesztési munkálatait Baranya megyében, az 1,1 milliárd forintos beruházást saját forrásból finanszírozza.
Több ezer kft. szűnhet meg
Több ezer korlátolt felelősségű társaság (kft.) szűnhet meg a március 15-éig esedékes törzstőkeemelés elmulasztása miatt.
Befektetőt keresnek az Alexandra könyvesbolt-hálózat megmentésére
Befektetőt keres az országszerte ötvenhat Alexandra-könyvesboltot üzemeltető Rainbow Üzletlánc Kft. és mintegy 350 munkavállalójának megmentése érdekében a cég átvilágítását és válságmenedzselését végző PD Consulting Gazdasági Tanácsadó és Szolgáltató Kft
Sokan tartoznak nagy összeggel, tartósan az adóhatóságnak
Tavaly év végén 3022 magánszemély és egyéni vállalkozó tartozott egyenként több mint 10 millió forinttal, továbbá 2097 vállalkozás egyenként több mint 100 millió forinttal 180 napon keresztül, folyamatosan.
Január végéig lehet munkáltatói elszámolást kérni
A munkavállalók január 31-ig kérhetik, hogy munkáltatójuk készítse el személyijövedelemadó-bevallásukat, az erre vonatkozó nyilatkozat az adóbevallással egyenértékű.
Újabb élelmiszerek áfája is csökkenhet
A friss tej, a tojás és a baromfihús áfájának csökkentése egy hosszabb folyamat, az alapvető élelmiszerek általános forgalmi adója mérséklésének része.
Megjelent a jövő évi nyugdíjemelésről szóló rendelet
Megjelent a Magyar Közlöny legfrissebb számában a 2017. január elsejétől alkalmazandó nyugdíjemelésről szóló kormányrendelet.
Egyszerűbb és gyorsabb lesz a bankváltás
Október 29-től egyszerűbb és gyorsabb lesz a bankváltás, hatályba lép ugyanis az a kormányrendelet, amely rögzíti a fizetésiszámla-váltás feltételeit és határidőit.
Tovább emelkednek a pedagógusbérek
Idén szeptembertől ismét emelkedik a pedagógusok bére, a folyamat 2107-ben is folytatódik, ezzel kívánta a kormány kifejezni megbecsülését a pedagógusok iránt - emelte ki Rétvári Bence.
Szeptembertől béremelés lesz az egészségügyben
Szeptembertől a szakszervezetekkel és a szakmai szervezetekkel egyeztetett béremelés valósul meg az egészségügyben - mondta az egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár.
Szombaton hatályba lép az új dohányrendelet
Szombaton hatályba lép a dohánytermékek csomagolását szabályozó új kormányrendelet, amely szerint az új dohánytermékek már csak egységes csomagolásban kerülhetnek piacra.
Augusztustól változnak egyes adószabályok
Augusztus 1-jétől több változás is hatályba lép az adótörvények júniusban elfogadott módosításai alapján.
A parlament elfogadta a jövő évi költségvetést
A parlament 122 igen és 63 nem szavazattal elfogadta hétfőn Magyarország jövő évi költségvetését, amelyet a kormány az adócsökkentés, az otthonteremtés és a gyarapodás büdzséjeként jellemzett.
Megszületett a bérmegállapodás az egészségügyben
Megszületett a bérmegállapodás az egészségügyben - jelentette be az emberi erőforrások minisztere csütörtök délelőtt Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.
Hetven adózó kapott kockázatos minősítést
A NAV által minősített mintegy 560 ezer adózóból csaknem 190 ezer cég adózói életútja alapján a megbízható, jó adózói csoportba került.
Csökken a baromfihús, a tej és a tojás áfája
A baromfihús, a tej, a tojás és az éttermi vendéglátás áfájának jövő évtől tervezett csökkentése következtében egy családnál évi 35-40 ezer forinttal marad több pénz.
45 millió bírság a tavaszi ellenőrzéseken
Több higiéniai, de kevesebb minőségi problémát találtak a Nébih szakemberei a tavaszi szezonális ellenőrzéseken a korábbi évekhez képest.
Áprilisban minősít a NAV
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal áprilisban megkezdi az adóalanyok minősítését, megbízható, kockázatos és egyéb kategóriába sorolva őket.
Húsvéti hatósági ellenőrzés az élelmiszerpiacon
A húsvéti termékekre koncentráló élelmiszerbiztonsági ellenőrzés zajlik az ország teljes területén hetek óta.
Országszerte folytatódik a drágulás
A használt lakások vásárlásához, bővítéséhez biztosított családi otthonteremtési kedvezményének (csok) januárban életbe lépett módosításai hatására minimálisan ugyan, de nőttek az érintett ingatlanok négyzetméterárai.
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Pécsi webkamera