2019. március 19.,
József, Bánk napja

Veszprémbe költözik a Pécsi Balett

2015-02-05 08:16:37 - Baranyanet

A Pécsi Balett: Hófehérke és a hét törpe című mesebalettjét a Veszprémi Petőfi Színházban összesen 13 alkalommal láthatják a Veszprém megyei ifjú színházrajongók gyermekbérletes előadásban.

A bemutató előadás február 8-án 15.00 órakor lesz. További előadások február 9-12., majd március és május végén.

"Mindig nagy öröm, ha egy társulat utazhat, hiszen a meghívás munkánk elismerését jelenti. Különösen jó érzés ez egy régebb óta repertoáron lévő produkció esetében. Hihetetlen, de a Hófehérke és a hét törpe című mesebalettünk 2011. óta varázsolja el a közönséget. Oberfrank Pál igazgató úr meghívása azért is megtisztelő, mert egy 2013-as vendégjáték eredményeként kerül most bebérletezésre előadásunk. Az ilyen jellegű együttműködés vidéki színházak között azért nem túl gyakori, ezért én ezt már önmagában társulatom sikerének tartom.

Táncművészeim és jómagam is nagy várakozással tekintünk az előadássorozat elé. Kihívás, hogy a premiert követő előadásokat a Veszprémi Petőfi Színház műszaki dolgozóinak segítségével valósítjuk meg. Természetesen maximálisan bízunk a veszprémi kollégákban és biztos vagyok benne, hogy táncművészeimnek sikerül elvarázsolniuk a veszprémi gyerekeket is ezzel a bájos és humorban is bővelkedő táncszínházi előadással." - mondta el Vincze Balázs, Harangozó-díjas, Imre Zoltán-díjas művész, a Pécsi Balett igazgatója.

A februári veszprémi előadássorozatot követően második alkalommal mutatja be a Pécsi Balett társulata a Carment a budapesti Művészetek Palotájában február 18-án, de már májusra is van egy lekötött előadásuk Vincze Balázs koreográfiájából.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera