2021. március 02.,
Lujza napja

Vereséggel kezdett a magyar női csapat

2014-07-17 09:47:24 - Baranyanet - MTI

A magyar válogatott egy góllal kikapott a hollandok legjobbjaitól a budapesti vízilabda Európa-bajnokság nyolccsapatos női tornájának szerdai nyitónapján.

A csoport:
Hollandia-Magyarország 12-11 (3-3, 3-3, 4-3, 2-2)

A legutóbbi kontinensviadalon hatodik, 2010-ben bronzérmes németalföldiek és a legutóbb világ- és Európa-bajnokságon harmadik magyarok korábban 12 alkalommal találkoztak Eb-n, s egy döntetlen mellett hétszer magyar, négyszer holland siker született.

Emberelőnyből a rivális jutott vezetéshez, majd akciógólból 2-0-ra elhúzott. A nyitónegyed közepén Keszthelyi Rita távolról vette be a bal alsó sarkot, Antal Dóra révén pedig meglett az egyenlítés is (2-2). Másodpercekkel az első szünet előtt Szücs Gabriella jobb felső sarokba vágódó bombagóljával már a vendéglátó csapat állt jobban, de a legutolsó pillanatban szerencsés - magyar kézről a hálóba jutó - találattal 3-3-ra módosult az állás.

A második negyedben a center Tóth Ildikó juttatta a hálóba a labdát, ám gyorsan jött az egyenlítés, sőt az ellenfél újabb emberelőnyt értékesítve visszavette a vezetést (5-4). Nem sok időre: megúszás után Keszthelyi volt eredményes (5-5). És még a nagyszünet előtt megszületett a hatodik magyar gól is: Kisteleki Dóra pazar mozdulattal csavart a kapuba. A nyolc perc lejártakor azonban érkezett a "szokásos" szerencsés holland válasz (6-6).
A harmadik játékrész az ifjabbik Kisteleki, Hanna jobb felső sarokba zúdított balkezes löketével indult (6-7), majd Szücs nem kevésbé látványos ejtésével folytatódott (6-8). Bár a labda nem jutott túl a gólvonalon, megadták, s a hollandok a hetedik találatuknak örülhettek, mi több: akciógóllal utolérték a magyarokat (8-8). Ezt az állapotot szüntette meg büntetőből a duplázó Kisteleki Hanna, csakhogy a hollandok sem hibáztak a hat az öt elleni játékban (9-9). Sőt: Fortuna kegyéből megint az utolsó másodpercben jött nekik össze az újabb gól is (10-9).
A zárónegyedben tovább nőtt a holland előny (11-9), a magyar akciók befejezésébe ugyanakkor rendre hiba csúszott. Egészen a hajráig: másfél perccel a vége előtt Keszthelyi ejtett végre pontosan (11-10). Ám emberelőnyből betaláltak a hollandok, így bár Kisteleki Dóra még szépített (12-11), a vége egygólos magyar vereség lett.

"Tizenkét kapott góllal nem lehet mérkőzést nyerni a jobb csapatok ellen, magunknak tettük nehézzé ezt a találkozót, ezzel pedig a további utunkat is" - nyilatkozta Merész András szövetségi kapitány a lefújást követően az M1 csatornán. A szakember hozzátette: nekik elsősorban a keresztbejátszásra kell majd készülniük, de most a legfontosabb a görögök elleni pénteki mérkőzés.

"Kicsit össze kell majd kaparni a társaságot, igyekszünk ezt úgy megoldani, hogy minél hamarabb túllendüljünk ezen a mai vereségen." - mondta a kapitány.

korábban:
A csoport:
Görögország - Nagy-Britannia 9-7 (2-1, 2-3, 2-2, 3-1)
B csoport:
Olaszország-Franciaország 14-4 (3-1, 4-1, 1-0, 6-2)
Oroszország-Spanyolország 10-9 (2-2, 2-3, 3-2, 3-2)

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera