2021. március 02.,
Lujza napja

Vereség Ausztriától, 8. a magyar csapat

2014-01-23 08:35:23 - Baranyanet - MTI

A magyar válogatott nyolcadik helyen zárt a dániai férfi kézilabda Európa-bajnokságon, mivel a középdöntő szerdai záró fordulójában 25-24-es vereséget szenvedett az osztrák csapattól.

I. csoport (Herning), 3. forduló:
Ausztria-Magyarország 25-24 (9-13)

A spanyolok könnyed győzelmét követően a magyar válogatott úgy léphetett pályára, hogy mindenképpen a legjobb nyolc között végez az Eb-n. Ennek ellenére főként támadásban kezdett sok hibával a pirosban játszó magyar csapat, de az osztrákokon látszott, hogy sokat kivett belőlük a két nappal korábbi spanyolok elleni szoros csata.

Korai háromgólos hátrányát a félidő közepére ledolgozta a magyar származású Szilágyi vezette osztrák válogatott (5-5), a Mocsai-csapat megtorpant, Császár a második hetesét is kihagyta. A következő büntetőhöz Iváncsik állt oda, és több mint ötperces gólcsendet tört meg. Nem sokkal később Lékai beállásával új lendületet kapott a magyar együttes, és háromgólosra növelte előnyét (10-7), a félidei négygólos vezetést pedig Putics látványos gólja eredményezte (13-9).

A második játékrész kihagyott magyar helyzetekkel, Iváncsik két elrontott büntetőjével indult, így két gólra feljöttek a fehér mezesek. A magyarok aztán épphogy visszaállította a négygólos különbséget, kettős emberhátrányba került, amit kíméletlenül kihasználtak az osztrákok és kiegyenlítettek (18-18). A folytatásban Gulyás gólja egy csaknem hétperces gólínségnek vetett véget, majd felváltva estek a gólok mindkét oldalon.

Az utolsó öt percnek egygólos osztrák vezetéssel vágtak neki a csapatok, de a magyar válogatott összeesett, s még az egyenlítésre sem maradt esélye.

A magyar válogatott a nyolcadik helyen végzett, mert a másik középdöntős csoport negyedik helyezettjének, Svédországnak több pontja van.

Mocsai Lajos, a magyar csapat szövetségi kapitánya: "Úgy érzem, két fáradt csapat játszotta végig ezt a mérkőzést, nagyon nehéz héten vagyunk túl, hiszen egy vírus ment végig a csapaton és Ancsin Gábort is elvesztettük, éppen ezért a gárda az ereje végére ért. A két fáradt csapat közül mi vettük fel hamarabb a ritmust, de sajnos a négy kihagyott hétméteres és az elrontott ziccerek, még több erőnket emésztette fel. A végén nekünk kellett rohanni az eredmény után, de már nem volt esélyünk. Nyilvánvalóan nem öröm így búcsúzni, de azt gondolom, Európa legjobb nyolc csapata közé bekerülni nagy dolog. Emelt fővel utazhatunk haza, hiszen a célunkat elértük. Gratulálok a csapatnak az elmúlt négy heti munkáért, csak a dicséret hangján tudok beszélni az együttesről."

Mikler Roland, a magyar csapat kapusa: "Az első félidő után úgy éreztem, lehet esélyünk arra, hogy olyan gólkülönbséget alakítsunk ki, hogy akár az ötödik helyért játszhassunk. A második félidőre kipukkant a csapat, nem tudom mi történt..."

Iváncsik Gergő, a magyar csapat balszélsője: "Személy szerint szégyellem magam, egy olyan vereséget szenvedtünk, amit nem lett volna szabad. Amit az első félidőben szépen felépítettünk, azt a második játékrészben teljesen leromboltuk, mintha káosz uralkodott volna a pályán. Nagyon sajnálom, hogy ilyen csúnyán zártuk az ez Európa-bajnokságot.

Összességében elégedett lehetünk, a célunkat elértük. Nyilván a szurkolók nem számítottak arra, hogy így zárjuk a tornát, le kell vonni a tanulságokat és fel kell építeni néhány dolgot."
Patrekur Johannesson, az osztrákok szövetségi kapitánya: "Nagyon boldogok vagyunk az eredmény miatt, büszke vagyok a csapatomra, hogy a spanyolok ellen és most is megmutatta, mire képes. Végig küzdöttük a mérkőzést, úgy gondolom, kiváló tornán vagyunk túl, kivívtuk az ellenfelek tiszteletét."

Szilágyi Viktor, az osztrákok átlövője: "Ez a mérkőzés olyan volt számunkra, mint az egész torna, egyszer fent, egyszer lent. Mindenki elképesztően fáradt volt már, ennek ellenére fantasztikus, hogy egy ilyen győzelemmel zárhattuk a viadalt."

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera