2019. április 20.,
Tivadar napja

Újabb távhőcégek ellenőrzését zárta le az ÁSZ

2015-05-14 08:11:54 - Baranyanet - MTI

Tizenkét távhőszolgáltató és kilenc hulladékkezelő társaság után a pécsi, a komlói és a nyergesújfalui távhőszolgáltató társaságok ellenőrzését is lezárta az Állami Számvevőszék (ÁSZ), a jelentéseket szerdán hozták nyilvánosságra.

Az MTI-hez eljuttatott tájékoztató szerint az ÁSZ célja, hogy a közfeladat-ellátásában részt vevő, államháztartáson kívüli gazdálkodó szervezetek működési és pénzügyi kockázatainak feltárásával, valamint az önköltségszámítás szabályszerűségének ellenőrzésével támogassa a közműdíjakkal kapcsolatos döntések megalapozottságát.

A nyergesújfalui Distherm Kft.-nél az ÁSZ számos hiányosságot tárt fel a társaság pénzügyi gazdálkodása szabályozottságában. A vállalat vagyongazdálkodási tevékenysége összességében megfelelt a jogszabályi előírásoknak és a tulajdonosok által meghatározott követelményeknek. A gazdálkodás szabályszerűségének helyreállítása érdekében a társaság ügyvezetőjének négy, az önkormányzat polgármesterének és a jegyzőnek egy-egy javaslatot tett a számvevőszék.

A Pétáv Pécsi Távfűtő Kft. pénzügyi gazdálkodásának szabályozottsága a számviteli politika és az értékelési szabályzat hiányosságai kivételével megfelelő volt, vagyongazdálkodási tevékenysége összességében megfelelt a jogszabályi előírásoknak. A szabályszerű működés támogatása érdekében a kft. ügyvezetőjének két, a polgármesternek egy, a jegyzőnek két javaslatot tett az ÁSZ.

A számvevőszék ellenőrzése során megállapította, hogy a Komlói Fűtőerőmű Zrt.-nél a pénzügyi gazdálkodás szabályozottsága az értékelési, valamint a leltározási szabályzat aktualizálása kivételével megfelelő volt. A megállapított hiányosságok pótlása érdekében a társaság vezérigazgatójának két, az önkormányzat polgármesterének egy javaslatot tett az ÁSZ.

A jelentések megtalálhatók az ÁSZ honlapján.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera