2021. február 25.,
Géza napja

Új parkolók a komlói bíróságnál

2016-08-18 08:32:36 - Baranyanet - MTI

Új gépkocsiparkolót adtak át a komlói járásbíróság épülete mellett, ahol több mint kéttucat autó tud majd biztonságosan és kulturált körülmények között várakozni. A beruházás a közmunkaprogramban készült el.

A korábbinál sokkal barátságosabb és rendezettebb környezet fogadja azokat, akiknek a Komlói Járásbíróság környékén lesz dolguk a közeljövőben. A terület ugyanis jelentős átalakuláson ment át az elmúlt hónapokban. Elkészült a 28 férőhelyes parkoló - köztük egy mozgássérültek számára fenntartott hellyel, a meredek partoldalt megtámasztó támfal, valamint a biztonságos gyalogos közlekedés érdekében a járásbírósághoz vezető járda is. A közeli domboldalról lefolyó csapadékvíz egy fedett csatornában tud majd elfolyni, ezért nagyobb esők után sem kell a környék elárasztásától tartani. Végül pedig megújul a közeli Újtelepre vezető járdaszakasz is.

Az építkezés után a parkosítás sem maradt el: néhány fát ki kellett vágni, másokat pedig áthelyezni, az építési munkák zárásaként kétszer annyi földlabdás facsemetét ültettek el a területen.

A március óta tartó építkezés a Start közmunkaprogramnak köszönhető. Ennek keretein belül dolgoztak a kivitelezést végző szakemberek, másrészt pedig a felhasznált támfalelemeket és burkolólapokat is a közmunkásokat foglalkoztató betonelemgyár állította elő.

Polics József polgármester ennek kapcsán a több szervezet által is rendkívül pozitívnak minősített komlói közmunkaprogram városszépítő jelentőségét hangsúlyozta: „Minden évben számos hasonló beruházást tudunk megcsinálni, amelyek önmagukban ugyan kis jelentőségűnek tűnhetnek, de összeadódva jelentősen javítják a városképet. Most is épül parkoló és járda az Eötvös utcában és fejlesztjük a KRESZ Park környékét is. Ezek mind hozzájárulnak Komló jobbá, élhetőbbé tételéhez. Feltéve persze, hogy a környéken élők vigyáznak rájuk és megbecsülik ezeket az építményeket – amelyeken adott esetben ők maguk is dolgoztak” - utalt az építők mellett a használók felelősségére is a polgármester.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera