2021. február 26.,
Edina napja

Új híd Mecsekjánosiban

2016-12-21 11:46:39 - Baranyanet

Hídavatást ünnepeltek Mecsekjánosiban. A Komlóhoz tartozó városrészben a helyi patak elkorhadt fahídja helyett építtetett újat közösen az önkormányzat és a Mecsekerdő.

Sok bosszúságot okozott a környéken élőknek és az erre közlekedő erdészeknek és telektulajdonosoknak is a Mecsekjánosi-patakon átívelő régi fahíd rossz állapota. Az elkorhadt szerkezet ráadásul nem csak a városképet rombolta, hanem balesetveszélyessé is kezdett válni. Az önkormányzat ezért a felújítás mellett döntött.

Mivel a vízfolyás állami tulajdonban van, ezért hosszú előkészítésre volt szükség, mielőtt a munkára kiválasztott komlói vállalkozás munkához láthatott volna. A kivitelezés így november közepén indult el, mintegy hónapnyi időre lezárva a hidat a forgalom elől. A beruházás eredményeképpen egy műszakilag megfelelő, biztonságos átkelő épült a vízfolyáson, amely a tervek szerint hosszú évekre megoldotta a közlekedési problémákat az érintett szakaszon. A felújítás 8,2 millió forintos költségét a város és a Mecsekerdő Zrt. 50-50%-os arányban, közösen finanszírozta.

Az önkormányzat részéről Polics József polgármester kiemelte, hogy az elmúlt években városszerte nagyon sok út, lépcső és járda felújítására került sor. „Az élhetőbb város szebb és biztonságosabb környezetet jelent, méghozzá minden egyes városrészben. Ahogy a forrásaink engedik, lépésről lépésre javítjuk a rossz állapotú közlekedési infrastruktúrát, ezért a jövőre is számíthatnak felújításokra a városlakók!”

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera