2019. július 16.,
Valter napja

Új dalaival Pécsett a Kowalsky meg Vega

2014-03-04 10:41:16 - Baranyanet

Még nem Éden című hamarosan megjelenő új nagylemeze anyagával turnézik a hazai klub- és fesztiválélet egyik legnépszerűbb zenekara, a Kowalsky meg a Vega.

Még nem Éden című hamarosan megjelenő új nagylemeze anyagával turnézik a hazai klub- és fesztiválélet egyik legnépszerűbb zenekara, a Kowalsky meg a Vega.

A zenekar másfél éve ismét legismertebb felállásában járja az országot – óriási sikerrel. Tavaly új dalokat jelentettek meg, jubileumi koncertet adtak, s megjelent egy könyv, valamint egy DVD is.

Kowalsky mellett a régi ritmusszekció, Jimmy (Szórád Csaba - basszusgitár) és Soci (Vajda Péter - dobok), valamint Vajda Tamás és Vidák Róbert gitárosok zenélnek, s a zenekar a sokak által megkedvelt klasszikus hangszerelésben prezentálja a legnépszerűbb Vega-dalokat és az új Vega-slágereket. A csapat 2013-ban Ami fontos, Amilyen hülye vagy, úgy szeretlek és Hulla józan címmel három új számot is megjelentetett, melyek klipjei már elérhetőek a legnagyobb videómegosztón és hallhatóak a rádiókban. A zenekar, mely óriási sikerrel zenélte végig a 2013-as klub-, majd a fesztiválszezont, augusztus 17-én, több ezer néző előtt 10 éves születésnapi nagykoncertet adott a Budapest Parkban, s azon a napon jelent meg a Csak egy ág… című könyv Kowáról és zenekaráról, mely csupa különlegességet kínál a Kowalsky meg a Vega rajongói számára. Az évet egy újabb különleges kiadvánnyal, a Lehetünk együtt hurrikán című DVD-vel zárta a Kowalsky meg a Vega

Időközben elkészült a zenekar Még nem Éden című új nagylemezének anyaga is, mely március utolsó hetében jelenik meg. Kowáék márciusi klubkoncertjei már az új album megjelenésének jegyében zajlanak - február 28-án Dunaszerdahelyen, a Soul Hunterben, március 7-én Pécsen, az Est Caféban, március 8-án Szolnokon, március 14-én Budapesten, a Barba Negrában, március 15-én Nyíregyházán, a Hellben, március 21-én Szombathelyen, a Végállomásban koncertezik az öttagú együttes.

A Kowalsky meg a Vega 1999-ben alakult rockzenekar, melynek névadóját és frontemberét, Kowalskyt a Black Out zenekarban ismerhette meg a hazai zenekedvelő közönség. Az alapítók - Kowa és Jávorszky Béla - előbb a stúdiómunkákhoz, később az élő fellépésekhez kerestek maguknak zenésztársakat. Az együttes, mely zenéjében rock-, funk-, folk- és hiphop-elemeket vegyít, azóta túl van számos tagcserén, s ami ennél figyelemre méltóbb, már több sikeres nagylemezen is. Első albumuk, a Pimasz grimasz 2003-ban jelent meg, a Vegasztár 2005-ben került a boltokba, a Forradalom Rt. 2006-os, a Szemenszedett igazság 2008-as, míg az Ötcsillagos 2010-ben jött ki. „Humoros, de profi produkció” - jellemzi magát az egyébként klubokban és fesztiválokon egyaránt sikeres, Fonogram-díjas formáció, s ezzel, úgy tűnik, a szakma és a közönség is egyetért. A zenekar 2011-ben Az évtized lemeze címmel dupla albumot adott ki új és válogatott régi számokkal.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera