2019. március 19.,
József, Bánk napja

Új autóval érkezik az ügyeletes orvos

2017-07-05 08:27:27 - Baranyanet

Pécs közel 4 millió forintért vásárolt új autót a kistérségi orvosi ügyeleti ellátás számára, az összkerékhajtású járművel így megbízhatóbbá válik a betegellátás.

Két autó szolgálja az orvosi ügyeleti ellátást Pécsett és környékén. Az egyik öreg, sokat futott autót cserélte le most Pécs egy új, minden időjárási körülmények között hadra fogható terepjáróra. A járművet kedden délelőtt adta át Pécs alpolgármestere, aki kiemelte, hogy az autó az utóbbi és elkövetkezendő évek fejlesztéseinek részét képezi a pécsi egészségügyi ellátásban.

Felidézte: 2010 óta Pécsett tudatos egészségfejlesztési program zajlik, amelynek részeként már mintegy 20 milliárd forintot költöttek el a városban infrastrukturális beruházásokra. Kitért rá: megújult a klinikai tömb, az onkoterápiás intézet, létrejött a regionális vérellátó, felújították a Lánc utcai rendelőintézetet, több háziorvosi rendelőt.

- Az előttünk álló időszakban Kertvárosban is létrehozunk rendelőintézetet, előkészítés alatt áll az uránvárosi intézet fejlesztése, s mintegy 800 millió forintból újítjuk fel az önkormányzati tulajdonú háziorvosi rendelőket - mutatott rá Őri László.

Az alpolgármester azt hangoztatta, hogy az infrastrukturális fejlesztéseknél is fontosabb az egészségügyben dolgozók megbecsülése. Ennek része, hogy a Kormányzat nagyobb anyagi megbecsülésben részesíti a háziorvosokat, a város pedig az iparűzési adó megszüntetésével, az ügyeleti járandóságok 50 százalékos emelésével is segítette őket a közelmúltban.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera