2019. július 17.,
Endre, Elek napja

Tizennyolcmilliós csalás gyanúja miatt került előzetesbe egy pécsi nő

2017-02-06 08:29:09 - Baranyanet - MTI

Előzetes letartóztatásba került csütörtökön egy pécsi nő, aki a gyanú szerint több embernek 18 millió forintot meghaladó kárt okozott - közölte a Pécsi Törvényszék az MTI-vel.

A közlemény szerint a kényszerintézkedést a Pécsi Járásbíróság üzletszerűen és folytatólagosan, nagyobb kárt okozó csalás és más bűncselekmények alapos gyanúja miatt rendelte el egy hónapra.

Mint írták, a gyanúsított - 2013 nyarától tavaly novemberig - sok sértettet ejtett tévedésbe: valótlanul kedvezményes hitelkártya-konstrukciót és európai uniós pályázati pénzhez jutási lehetőséget ígért nekik, "részben politikai kapcsolatrendszerére hivatkozva". A kitalált hitel-, illetve pályázati ügyintézésért általában kétszázezer forintot kért, voltak azonban olyan sértettek is, akiknek milliós kárt okozott.

Kiemelték: a nőt 32 rendbeli csalással gyanúsítják; a sértetteknek összesen 18 millió 200 ezer forint kárt okozott, amely nem térült meg.

A törvényszék arra is kitért, hogy a büntetett előéletű nő különös bűnismétlőnek minősül: a Pécsi Járásbíróságon két hasonló bűncselekmény miatt folyik ellene büntetőeljárás.

A gyanú szerinti csalásokat a nő büntetőeljárás hatálya és felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el - tették hozzá.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera