2020. november 23.,
Kelemen, Klementina napja

Térítésmentes őszi lakossági nagyedény-mosás

2015-09-02 08:32:32 - Baranyanet

Évente kétszer, rendszerint tavasszal és ősszel tisztítja külön térítési díj megfizetése nélkül a BIOKOM az 1100 és a 770 literes lakossági nagyedényeket, amelyeket ezt követően matricás jelzéssel is ellát. Az új, modern mosóautó először a hétköznapi kukásautókhoz hasonlóan kiüríti az edényeket, majd ezt követően nagy nyomással át is mossa azokat, zárt rendszerben fertőtlenítve a hulladéktárolókat.

Az évi kétszeri mosás térítésmentes a lakosság számára, s mivel ez Pécsett 2200 edényt érint, így ennek költségvonzata milliós nagyságrendű. Az érvényben lévő, vonatkozó jogszabályok szerint a hulladéktároló edények karbantartása és tisztítása a tulajdonos, illetve a használó feladata.

Természetesen azon lakóközösségek számára, akik úgy ítélik meg, hogy a BIOKOM által biztosított évi 2 alkalomnál többször tartanának igényt az edények tisztítására, a BIOKOM edénymosási szolgáltatást vállal külön megrendelés alapján, amely már díjköteles.

Különösen ajánlott ez a melegebb, nyári hónapokban, hiszen ilyenkor a szerves hulladékok is gyorsabban bomlanak, valamint a szokásosnál több gyümölcsmaradék kerülhet a hulladéktároló edényekbe, amelyek gyorsan erjedésnek indulnak.

Az őszi edénytisztítási akció 2015. szeptember 1-jén veszi kezdetét Pécsett, s várhatóan október 16-áig tart.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera