2020. július 05.,
Emese, Sarolta napja

Szombaton rendezik a 33. Balaton-átúszást

2015-07-02 08:13:49 - Baranyanet - MTI

Szombaton immár 33. alkalommal rendezik meg a Pek-Snack Balaton-átúszást Révfülöp és Balatonboglár között.

A szervezők szerdai, siófoki sajtótájékoztatójukon közölték: ezúttal is ezreket várnak a népszerű szabadidős eseményre, hogy teljesítsék a két part közti 5200 méteres távot. Nevezni a révfülöpi futballpályán lehet szombaton 7 óra és 13.30 óra között, 8 órától 14 óráig pedig folyamatos lesz a rajtoltatás.

A biztonság jegyében idén is csónakokból és hajókból álló úszófolyosó segíti majd a résztvevőket a vízen. Az esemény történetében eddig három alkalommal fordult elő, hogy sikerült túlszárnyalni a tízezres részvételt, tavaly pedig - a kétszeri halasztás ellenére - több mint hétezren vállalták a kihívást.

"A Balaton-átúszás nagy örömmel csatakozott Áder János köztársasági elnök kezdeményezéséhez, az Élő Bolygónk kampányhoz azzal a céllal, hogy a lehető legtöbben hallassák a hangjukat a klímaváltozás elleni küzdelemben. Az átúszás résztvevői virtuális aláírásukkal csatlakozatnak majd a kampányhoz a helyszínen" - fogalmazott a szervezőbizottság elnöke, Szántó László.

A korábbi profi ökölvívó világbajnok Erdei Zsolt hatodik úszására készül, ismét ott lesz a mezőnyben a többszörös hosszútávúszó világrekorder Mányoki Attila, valamint válogatott úszók, vízilabdázók, triatlonisták is rajthoz állnak. A Magyar Honvédség egy csaknem háromszáz fős Úszó Erőddel készül, immár 14. alkalommal.

Az időjárási előrejelzések szerint remek idő és úszásra alkalmas vízhőmérséklet várható, de a végső döntést a rendezők - a hagyományokhoz híven - csütörtökön délben, a meteorológusokkal és a vízirendészet vezetőivel történt egyeztetés után hozzák meg.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera