2019. július 17.,
Endre, Elek napja

Színházi turnén a Quimby

2014-03-03 15:38:14 - Baranyanet

Az ország legnépszerűbb zenekara, a Quimby örökké kísérletezik, s gyakran éppen így teremt hagyományt. 2014-ben az együttes újabb turnén folytatja formabontó, színházi szárnyalását.

Az ország legnépszerűbb zenekara a Quimby, 2014-ben az együttes újabb turnén folytatja formabontó, színházi szárnyalását.

Ahogyan Kiss Tibi, a Quimby frontembere mondani szokta, "a hangos rock and roll-koncerteken, a nagy csűrdöngölés közben azt sem vesszük észre, ha feldőlnek a kongák, a színházban viszont egy kulcscsomó is orkesztrává válhat". A korábbi Quimby Teátrumokhoz hasonlóan a 2014 tavaszi színházi turnén is a zenei különlegességek kerülnek a középpontba, hangsúlyt kapnak a finomabb számok, az éteri muzsikálás, és a kihagyhatatlan kedvencek mellett olyan dalok is megszólalnak majd, melyek az “ugrálós” koncerteken nem találják a helyüket, vagy most új, színházi köntöst kapnak.

Egy Quimby Teátrum-koncert persze, ahogy már megszokhattuk, nem csak zene, hanem – ha már a néven nevezett tematika is erre utal - egy kicsit színház is. A produkció fontos részét alkotják a számok közötti abszurd, humoros vagy éppen filozofikus mini-jelenetek, némajátékok, “Quimby-dialógok”.

A 2014-es Teátrum turné állomásai:

március
7. Solt - Művelődési Ház
8. Veszprém - Hangvilla
12. Dunaszerdahely - VMK
13. Sopron - Művészetek Háza
14. Nagykanizsa - Hevesi MK
21. Pécs - Kodály MK
22. Kaposvár - Szivárvány MK
23. Székesfehérvár - Vörösmarty Színház
26. Kecskemét - Kulturális Központ
27. Szeged - Belvárosi Mozi
28. Miskolc - Művészetek Háza
29. Debrecen - Csokonai Színház

április
4. Győr - Richter Terem
5. Tatabánya - A Vértes Agorája
8. Budapest - Vígszínház
9. Budapest - Vígszínház
12. Dunaújváros - Dózsa Mozi

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera