2020. július 04.,
Ulrik napja

Sportolói relikviákból nyílt kiállítás Kaposváron

2016-02-25 08:21:07 - Baranyanet - MTI

Nemzetközi szinten is kiemelkedő eredményeket elért, Kaposvárhoz kötődő sportolók relikviáiból nyílt kiállítás szerdán a somogyi megyeszékhelyen.

Dér Tamás (Fidesz-KDNP), a város alpolgármestere az MTI érdeklődésére elmondta, a Fő utca 12. szám alatti Anker-házban berendezett tárlat a Jutasi Róbert sportújságíró által két évtizede alapított Somogyi Sportmúzeum gyűjteményének válogatott darabjait mutatja be a látogatóknak.
Az érdeklődők két éven keresztül láthatják olimpiai, világ- és Európa-bajnoki résztvevők serlegeit, érmeit, mezeit, formaruháit és más személyes tárgyait.

A városvezető kiemelte, a több mint száz kiállítási tárgy között van Bene Ferenc labdarúgó olimpiai aranyérmének másolata, Farkas János lábtenisz világbajnok érmei, Borhi Zsombor világbajnok kajakozó, jelenlegi alpolgármester (Fidesz-KDNP) medálja, Csík Ferenc olimpiai bajnok úszó fáklyája, Gyenesei Leila öttusázó, sífutó olimpikon, s mások mellett Adorján József és Ketskés K. Endre úszók relikviája is.

"A Somogyi Sportmúzeum és a most nyílt kiállítás anyaga annyira összetett, olyan sok sportágat érint, hogy szinte egyedülálló az országban" - jelezte az alpolgármester.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera