2021. február 26.,
Edina napja

Rozé Fesztivál és jelmezes futóverseny Villányban

2016-07-13 08:29:36 - Baranyanet - MTI

Hatodik alkalommal rendeznek Rozé Fesztivált a hétvégén Villányban, amelyre 26 neves pincészet boraival, gasztronómiai újdonságaival, koncertekkel és különleges jelmezes futóversennyel várják a résztvevőket.

A szervezők közleménye szerint latin fiestával és brazil utcabállal tarkított karneváli hangulat fogadja majd a borvidék központjába látogatókat.

Szombat délután tartják meg a Rozémaraton elnevezésű jelmezes futóversenyt, amelyen a rózsaszínbe öltözött futók - zenés felvonulás kíséretében - három kilométeres távon mérhetik össze teljesítményüket.

Mint írták, a leggyorsabb és a legkreatívabb indulók értékes díjakat és villányi rozéborokat nyerhetnek. A női és férfi kategóriában induló futóknak továbbá három kijelölt ponton rozéfröccsöt, a gyermekeknek málnaszörp frissítőket is el kell fogyasztaniuk a versenyben maradáshoz.

A szervezők az MTI érdeklődésére elmondták, hogy a tavalyi Rozémaratonon mintegy 2000 versenyző állt rajthoz. A közönség szórakoztatásáról pénteken a pécsi Pixelplants, a Honeybeast és a Intermezzo Latin Club nevű formáció, szombaton pedig a ByeAlex és a Slepp, valamint az Intim Torna Illegál gondoskodik. A szervezők arra is felhívták a figyelmet, hogy - idén először - Pécs és Villány között fesztiválbuszt is indítanak. További részletekről a http://www.villanyiborfesztival.hu/roze honlapon lehet tájékozódni.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera