2019. július 17.,
Endre, Elek napja

Rangos elismerés a Fordan Sportegyesület bajnokságának

2017-02-21 08:12:04 - Baranyanet

A legjobb táncversenyt rendezték, versenyeik évek óta verhetetlenek a Magyar TáncSport Szakszövetségben.

A legjobb táncversenyt rendezték, versenyeik évek óta verhetetlenek a Magyar TáncSport Szakszövetségben.

A Magyar TáncSport Szakszövetség bíráló bizottságának döntése értelmében „Az Év Sportversenye” címet a Pécsi Fordan Sportegyesület által rendezett II. JYSK Kupa Akrobatikus Rock n Roll Magyar Bajnokság kapta. A táncverseny 2016. december 3-án volt a Lauber Dezső Sportcsarnokban. A rangos díjat az elmúlt hétvégén, Szigetszentmiklóson, a Magyar Táncsportok Bajnokságán ünnepélyes keretek között vehette át Papp Viktor, a klub elnöke, a bajnokság főrendezője.

2016. évben összesen 23 hivatalos akrobatikus rock n roll versenyt rendeztek az országban, de a pécsi megmérettetést találta az országos szövetség a legnívósabbnak. Ezzel megismételték 2012-2013-2014-2015. évi sikerüket, hiszen ezekben az években is a pécsi bajnokság lett a legjobb.

„Az Év Sportversenyére”, a Magyar Bajnokságra 22 hazai klub 510 táncosa küldte el nevezését. Ezúttal a felnőtt párosok és az utánpótlás formációk versengtek a bajnoki címekért.
Az idén 29 éves klub komoly rendezői tapasztalatokkal rendelkezik, hiszen 1995-ben rendezték első nagyobb szabású rock n roll versenyünket. Az eltelt 22 év alatt közel 100 kiemelt bajnokság, táncverseny vagy gála házigazdái lehettek.

A klub rendezvény naptára 2017-ban is tele van, hiszen, két Fashion Dance Magyar Kupát, egy Minősítő Táncversenyt, és két táncgálát fognak rendezni. A szövetségtől idénre is megkapták az Akrobatikus Rock n Roll Magyar Bajnokság rendezési jogát, így november 19-án ismét szeretnének kitenni magukért és megtölteni a „jó öreg Laubert” táncosokkal és nézőkkel egyaránt.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera