2020. október 22.,
Elõd napja

PTE Meseszép… kampány

2014-03-12 11:01:38 - Baranyanet

A Pécsi Tudományegyetem a 2013/2014-es tanévben Meseszép… címmel jótékonysági rendezvénysorozatot indított. A cél, hogy a nyolc hónapig tartó kampánnyal intézményünk közelebb hozza a családokat, és pozitívan befolyásolja a felnövekvő nemzedék lelki fejlődését.

Fontos számunkra, hogy ne csak megfelelő előképzettséggel, tudással rendelkező fiatalok érkezzenek hozzánk, hanem lelkileg kiegyensúlyozott, a társadalmi kihívásokra életigenlő válaszokat adó hallgatók.
Hisszük, hogy a Pécsi Tudományegyetem fő feladata az oktatási, kutatási és betegellátási alaptevékenységeken kívül minden olyan társadalmi szerepvállalás és tudatformálás, mely pozitívan befolyásolja az adott célcsoportot és mindazokat a tényezőket, melyek a jövőre vetítve kedvező hatásúak lehetnek, elsősorban a felnövekvő nemzedék számára.
A térségben az egyetem példaértékű, iránymutató, befolyásoló intézmény. Gyakorló általános és középiskoláinktól kezdve, jelenlegi és volt hallgatóinkon keresztül, aktív és nyugdíjas dolgozóinkig nagy tömeg számára közvetíthetjük a fontos társadalmi üzeneteket, jelen esetben azt, hogy gyermekeink lelki és érzelmi fejlődése rajtunk múlik.

PTE Meseszép... kampány helyszínei:
A kampány üzenetét jótékonysági akciósorozat keretén belül több iskolában, óvodában tervezzük népszerűsíteni. A kb. 1 órás programok keretén belül az első ízben 2013. szeptember 19-én bemutatott Meseszép… táncest egy-egy jelenetét adják elő a PTE Táncegyüttes tagjai, majd az adott mesét egy PTE-hez kötődő közismert személyiség előadásában hallgathatják meg a gyerekek és szüleik. A rendezvényt egy rövid mesekoreográfia betanítása zárja, mely táncot 2014. április 29-én a jótékonysági rendezvénysorozat záró eseményén valamennyi általunk meglátogatott intézmény diákja közösen ad elő. Szintén ezen az eseményen adjuk át az összegyűjtött mesekönyveket.

Mesekönyv-gyűjtő akció: CSAK EGY KÖNYV, MERT A MESE SZÉP…
A 2013 szeptemberétől 2014 áprilisáig tartó rendezvénysorozat ideje alatt mesekönyv-gyűjtő akciót is hirdetünk. Új vagy akár használt, jó állapotú könyveket is örömmel fogadunk. Célunk, hogy minél több gyermekhez juthasson el a mesék varázslatos világa. A 8 hónap alatt összegyűjtött mesekönyvek átadására is a 2014. április 29-i záró rendezvényen kerül sor, valamennyi résztvevő iskola és óvoda számára.

Mesélőink, akik mindannyian kampányunk mellé álltak:
Barabás Éva, az RTL Klub műsorvezetője (PTE FEEK Alumna), Dr. Besenczi Árpád, a Hevesi Sándor Színház igazgatója (PTE ÁJK Alumnus), Borbás Mária, az MTV műsorvezetője (PTE TTK Alumna), Kamarás Iván, színművész (PTE Deák Ferenc Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola egykori diákja), Koller Krisztián, a PMFC-MATIAS labdarúgója (PTE TTK Alumnus), Dr. Kovács Antal, olimpiai bajnok cselgáncsozó (PTE KTK Alumnus), Köles Ferenc, a Pécsi Nemzeti Színház színművésze (PTE FEEK Alumnus), Michelisz Norbert, túraautó világbajnok (PTE KTK hallgató), Méhes Károly, író, újságíró (PTE BTK Alumnus), Mikuli János, a JESZ igazgatója (PTE BTK Alumnus), Nagy Bandó András, író, humorista, Ottlik Ádám, a Pécsi Nemzeti Színház színművésze (PTE MK oktató), Pásztó Renáta, a JESZ alapító színésze, a PTE MK Dékáni Hivatal vezetője (PTE FEEK Alumna), Sors Tamás, paralimpiai bajnok úszó (PTE ÁJK hallgató), Stenczer Béla, a Pécsi Nemzeti Színház színművésze (PTE BTK Alumnus), Szöllősi Györgyi, az MTV műsorvezetője (PTE FEEK Alumna), Sztojkovics Éva, több mint százszoros válogatott kosárlabdázó (PTE TTK-KTK Alumna), Tóth András Ernő, a JESZ művészeti vezetője (PTE BTK–ÁJK Alumnus), Zakariás Máté, a JESZ színésze, rendezője (PTE KTK hallgató), Zsolnay Gyöngyi, több mint százszoros válogatott kosárlabdázó (PTE TTK Alumna)


A Meseszép… kampány fővédnöke: Dr. Schmidt Mária, a Médiaunió Alapítvány kuratóriumi elnöke
Védnökök: Dr. Hoppál Péter, PMJV Önkormányzat Oktatási és Kulturális Bizottság elnöke
Márta István, a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. ügyvezetője
Páva Péter, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ tankerületi igazgatója
Danks Emese, az UNICEF Magyar Bizottság igazgatója
További információ: http://tancegyuttes.pte.hu/meseszepkamp

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera