2021. március 02.,
Lujza napja

Pécsett játszik a nemzeti kosárlabda válogatott

2016-02-18 09:58:24 - Baranyanet

Február 20-án szombaton, Európa-bajnoki selejtező mérkőzést játszik a magyar női kosárlabda válogatott Szlovákia legjobbjai ellen Pécsett a Lauber Dezső Sportcsarnokban. – jelentette be Pécsett Őri László alpolgármester valamint, Stefan Svitek a válogatott szövetségi kapitánya.

„Nagy öröm és büszkeség számunkra, Pécsiek számára hogy mi adhatunk otthont ennek a rangos hazai eseménynek. Városunkban évtizedek óta nagy hagyománya van a kosárlabda sportnak.- idézte fel Őri László alpolgármester a korábbi sikereket. Majd hozzátette, hogy a városvezetés ma is elkötelezett a sport, a kosárlabda iránt, hiszen nem véletlen hogy a városi sportbizottságot az egykori legendás kosárlabdázó, Sztojkovics Éva irányítja.

Mindemellett, kiemelte, hogy: „a városnak a kosárlabda terén nem csak szép múltja, hanem a jövője is lehet, ezt erősíti az a kormánydöntés is, amelynek alapján a Nemzeti Kosárlabda Akadémia is városunkban épülhet föl. A városvezető, örömét fejezte ki, hogy a nemzeti válogatottba négy pécsi játékos is bekerülhetett, ugyanis Stefan Svitek szövetségi kapitány a válogatott keretébe a PEAC-Pécs, négy kiváló játékosát is behívta, Zele Dorinát, Raksányi Krisztinát, Főrész Diánát és Kaposi Pálmát. – így nem csak az EB-re kijutásért, de a négy pécsi lányért is szurkolhatunk.

Vári Attila a PSN Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy február 1-én kezdték meg a jegyek árusítását és már több száz elkelt, ami bizonyítja, hogy nagy az érdeklődés a mérkőzés iránt.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera