2019. június 25.,
Vilmos napja

Pécs lehetőséget biztosít a PMFC fiataljainak

2015-06-02 08:20:48 - Baranyanet - MTI

A pécsi önkormányzat biztosítja a lehetőséget a PMFC utánpótláskorú labdarúgóinak, hogy folytassák karrierjüket - jelentette be a baranyai megyeszékhely polgármestere hétfőn.

Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) azután tartott sajtótájékoztatót, hogy a múlt héten biztossá vált: a Győri ETO FC, a Kecskeméti TE, a Nyíregyháza Spartacus és a Lombard Pápa Termál FC mellett a PMFC-Matias sem kapta meg az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet, így a csapat legfeljebb a harmadosztályban szerepelhet a következő idényben.

A polgármester azt mondta, egy ilyen döntés után a legfontosabb, hogy a csapat fiataljainak sorsa, előrelépési lehetősége biztosított legyen, ezért az önkormányzat saját sportcégén, a Pécsi Sport Nonprofit (PSN) Zrt.-n keresztül kínál lehetőséget PMFC utánpótláskorú játékosainak karrierjük folytatásra.

Páva Zsolt kitért arra, hogy azokat a szülőket és gyerekeket szólítják meg, akik bizonytalannak ítélik meg a folytatást a nevelőklubnál azután, hogy búcsúzik az élvonaltól.

Hozzátette: bár az infrastruktúra mindehhez jelenleg is rendelkezésre áll, szeretné elérni az önkormányzat, hogy a PMFC-Matiast működtető gazdasági társaság adja vissza a városnak a PMFC-stadiont és az edzőpályákat, amelyeket 2007-ben ötven évre bérbe kapott az önkormányzattól.

A kétszeres olimpiai bajnok pólós Vári Attila, a PSN vezérigazgatója kiemelte: a sportszervezet jelenleg is több mint másfél tucat utánpótlás-szakosztályt működtet, sportolói létszáma meghaladja az ezret. Azt mondta, mindent igyekeznek megtenni azért, hogy a PMFC-nél jelenleg futballozó több mint 300 fiatal és az edzői stáb a PSN-nél megtalálhassa számításait, ha erre igény mutatkozik. Emlékeztetett arra, hogy a utánpótláskorú játékosok minden szezon végén szabadon igazolhatók.

Kérdésre válaszolva Páva Zsolt elmondta: a körülmények ismeretében dönti majd el az önkormányzat, milyen klubot, sportszervezetet támogat azzal a céllal, hogy a baranyai megyeszékhelynek mielőbb ismét élvonalbeli labdarúgócsapata legyen.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera