2019. július 16.,
Valter napja

Pápuavaránusz érkezett a pécsi állatkertbe

2014-10-27 08:14:55 - Baranyanet - MTI

Pápuavaránusz (Varanus salvadorii) érkezett a pécsi állatkertbe a napokban, a Magyarországon elsőként a baranyai megyeszékhelyen látható állatot az intézmény Munkácsy utcai terráriumának szombati Halloween-programján ismerheti meg a közönség.

A Varanus salvadorii Új-Guinea legnagyobb hüllője. Az akár 2,5 méteresre is megnövő agresszív, kiszámíthatatlan faj főként kisebb állatokkal, madarakkal és tojásaikkal táplálkozik - írta az állatkert az MTI-hez eljuttatott tájékoztatójában.

Hozzátették: a pápuavaránusz igazi ritkaság, Európában is csak tizenkét intézményben vannak példányai.

"A Pécsett kiállított, még növésben lévő egyed az akvárium-terrárium pincerendszerében, az anakonda melletti terráriumban kapott helyet, ahol már meg is találta kedvenc pihenőhelyét egy nagy, mohás farönkön" - jegyezték meg.

Az 1961-ben épült pécsi állatkert fejlesztés alatt áll, a jövő tavaszig tartó, 1,2 milliárd forintos modernizáció révén a ma még a városközpontban működő akvárium-terráriumot is integráló ökoturisztikai élményparkká alakul.

A park a mostaninál fél hektárral nagyobb, négy hektáros területen, Pécsen eddig soha be nem mutatott fajokkal s egyebek mellett oktatási centrummal várja majd a látogatókat.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera