2021. február 26.,
Edina napja

Négyszázmilliós kórházi fejlesztés zárult le Kaposváron

2016-07-06 08:15:08 - Baranyanet - MTI

Nő a betegellátás színvonala a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórházban egy 424 millió forintos fejlesztésnek köszönhetően, amely a közelmúltban fejeződött be - tájékoztatta az intézmény az MTI-t.

A közleményben azt írták: az európai uniós forrásból finanszírozott beruházás keretében vásárolt mobil röntgenkészülékek a sürgősségi munkához kapcsolódó képalkotó diagnosztikai eljárásokat, a hordozható ultrahang-berendezések a központi telephelyen zajló intenzív ellátást segítik.

A külső telephelyeken mobil ultrahang-berendezéseket helyeztek üzembe, amelyek révén a betegeket rövidebb időn belül, a központi telephelyre szállítás nélkül láthatják el - tették hozzá.
Kitértek arra, hogy a projekt részeként informatikai és telekommunikációs fejlesztések is történtek, és elvégezték egyebek mellett a kórházi mosoda rekonstrukcióját.

A Kaposi Mór Oktató Kórház az elmúlt öt évben teljesen megújult, a mintegy négyszázezres lakossági kört ellátó egészségügyi intézmény fejlesztésére mintegy 15 milliárd forintot költöttek.
A kivitelezés során 40 ezer négyzetméternyi épületet emeltek, miközben 41 ezer négyzetméternyi korszerűtlen ingatlant bontottak le, vagy adtak át a városnak és az államnak más célú hasznosításra.

Az építkezés lehetővé tette a betegforgalom szétválasztását, tágas, világos várótermek kialakítását, a betegek kényelmének növelését, modern technikai eszközök alkalmazását, korszerű beteg- és szervezetirányítási rendszerek alkalmazását, a kiváló munkafeltételek biztosítását és a költséghatékony üzemeltetést is.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera