2021. február 26.,
Edina napja

Napelemek kerültek a komlói városházára

2018-01-22 08:40:44 - Baranyanet

Befejezték a szakemberek a napelemek telepítését a komlói városháza épületén. A tavaly indult beruházás a megyei kormányhivatal mintegy egymilliárd forintos európai uniós projektjének a része.

 Környezetbarátabb működés és anyagi megtakarítások – ezek a legfontosabb hozadékai a Baranya Megyei Kormányhivatal energiahatékonysági nagyprojektjének. Egy eredményes európai uniós pályázatnak köszönhetően megyeszerte 31 helyszínen végeznek energiahatékonysági célú fejlesztéseket. A tavaly év végén indult beruházásban a kormányhivatal intézményeinek és a kormányablakoknak otthont adó ingatlanok érintettek, így többek között a komlói városháza is.

A kivitelező mostanra be is fejezte a napelemek telepítését és beszerelését az ingatlan tetőszerkezetére, így azok hamarosan el is kezdhetnek áramot termelni. „A napelemek hoznak némi közvetlen anyagi megtakarítást a városnak és remekül illeszkednek a megújuló energiákra koncentráló fejlesztési elképzeléseinkbe” - értékelt Polics József polgármester. „Ráadásul a város ezúttal úgy gyarapodott, hogy ez egy fillérünkbe sem került, hiszen a teljes projektet a Kormányhivatal bonyolította le” - tette még hozzá.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera