2021. március 02.,
Lujza napja

Műfüves pályán focizhatnak a komlói gyerekek

2016-06-27 09:12:18 - Baranyanet

Új tetőt kapott a főépület és felújították a műfüves pályát a Komlói Bányász SK városi sporttelepén. Az önkormányzat a társasági adóból érkező felajánlások segítségével évek óta tudatosan hozza rendbe a város sportlétesítményeit.

Komló hagyományosan sportváros, ahol mindig is nagy gondot fordítottak a szükséges létesítmények megfelelő színvonalú fenntartására. Az élvonalbeli kézilabdacsapattal, a közelmúlt sikertelensége után újra eredményes labdarúgókkal, kiváló asztaliteniszezőkkel és más sportágak képviselőivel is büszkélkedő városban az elmúlt években sokat tett az önkormányzat azért, hogy a működési feltételek is adottak legyenek.

A helyi cégek által társasági adóból felajánlott összegek és pályázati pénzek segítségével például öltözőket és vizesblokkokat sikerült felújítani. Emellett több épület, például az asztalitenisz-csarnok energetikai korszerűsítése is megtörtént az elmúlt években, aminek révén a fenntartási, főleg a fűtési költségeket is csökkenteni lehetett.

A felújítási program folytatódik tovább. A napokban elkészült a Komló Bányász SK főépületének teljes tetőrekonstrukciója és a műfüves futballpálya is megszépült. A 20 millió forintos összköltségvetésű munkák fedezetét nagyrészt a társasági adóból származó pénz biztosította: 14 millió forintot ajánlottak fel a helyi vállalkozások. A hiányzó hatmilliót az önkormányzat saját fejlesztési keretéből teremtette elő.

Miközben a komlói sportolók birtokba veszik a korszerű edzőpályát és az épületet, további rekonstrukciók is folyamatban vannak. Polics József polgármestertől megtudtuk, hogy jelenleg is dolgoznak a munkások a KBSK tornacsarnokához tartozó öltözők felújításán. Várhatóan néhány héten belül elkészülnek, így az ősszel induló új szezonban már korszerűbb körülmények között készülhetnek a versenyekre a csapatok.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera