2021. február 25.,
Géza napja

Michelisz Norbert közönségdíjas

2014-12-09 08:04:56 - Baranyanet - MTI

Ismét Michelisz Norbert autóversenyző lett a legnépszerűbb hazai sportoló a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) által szervezett szavazáson.

Az MSÚSZ tagjai idén is - immár 57. alkalommal - megválasztják az év legjobb sportolóit, a szurkolók voksai nyomán pedig az év legnépszerűbb sportolója címet is kihirdetik. A túraautó-világbajnokságon negyedik helyen végzett Michelisz sorozatban harmadszor kapta a legtöbb voksot az adidas közönségszavazáson - derült ki a hétfői sajtótájékoztatón.

Az év férfi és női sportolójának személyére, valamint a legjobb csapatra, edzőre és szövetségi kapitányra, azaz az első három sorrendjére hagyományosan a Sportcsillagok Gálaestjén derül fény. A december 18-án 18.30 órakor kezdődő műsort a Duna Televízió élőben közvetíti. Pajor-Gyulai László MSÚSZ-elnök elmondta, hogy idén is több újdonsággal készültek: a gálán jutalmazzák a nem olimpiai sportágak legjobbjait, s új lesz a helyszín is, a Deák téri Akvárium Klub. Hozzátette, több mint 300 sportújságíró adta le szavazatát, s ez csúcsot jelent.

A fellépők közül Cserpes Laura, Pál Dénes és Kállay-Saunders András megjelent a sajtótájékoztatón, akárcsak a szavazás 50 évvel ezelőtti férfi és női győztese, az öttusázó Török Ferenc és a vívó Rejtő Ildikó, az 1964-es tokiói játékok aranyérmesei. Török Ferenc az egyetlen a szavazás történetében, aki egyéniben, csapatban és szövetségi kapitányként is győzött.
Dobor Dezső sajtófőnök, az MSÚSZ alelnöke kiemelte, hogy eddig 28 sportág képviselői szerepeltek a díjazottak között, ez a szám idén bővülhet.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera