2018. december 17.,
Lázár, Olimpia napja

Megújul a Hajnóczy utcai óvoda

2016-12-01 10:32:38 - Baranyanet

169 846 305 forintot nyert Pécs városa „A Nyugati Városrészi Óvoda Hajnóczy József Utcai Tagóvoda felújítása" című projekt megvalósítására – közölte Decsi István alpolgármester.

Decsi István tájékoztatása szerint a Hajnóczy utcai óvoda felújítása, egy átfogó a város által 2016-ban indított óvoda és bölcsőde fejlesztési program része, melynek keretében a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. összesen 10 pályázatot nyújtott be 14 feladatellátási hely felújítása érdekében, melyek közül minden fejlesztési elképzelés támogatási döntésben részesült.

A nagyszabású óvoda és bölcsődefelújítási program megvalósítására, a Terület és Településfejlesztési Operatív Program, „TOP-6.2.1-15 Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” tárgyú felhívása nyújt lehetőséget. A programba bevont intézményeket úgy választották ki, hogy minden városrészt egyenlően érintsen a fejlesztés, melyből természetesen Uránváros sem maradt ki.

Tihanyvári Dóra, városrészi önkormányzati képviselő a részletekről szólva azt közölte: az intézmény felújításával kapcsolatos pályázatot a Pécsi Városfejlesztési NZrt. 2016. május 3-án nyújtotta be. Annak érdekében, hogy a munkálatok minél hamarabb megkezdődhessenek Pécs nyáron megindította az intézmény felújítására vonatkozó kiviteli közebszerzési eljárást, melynek eredményeképpen a TOP-6.2.1-15-PC1-2016-00005 kódszámú, 100 %-os támogatásintenzitás mellett megvalósuló pályázat keretében 2016. október 13-án sor kerülhetett a munkaterület átadására a város és a nyertes vállalkozó, a Szedibau Építőipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. között.

A képviselő kitért rá: a fejlesztés részeként az óvoda összes nyílászárója cserére kerül, a homlokzatra 20 cm hőszigetelés kerül elhelyezésre, valamint a tető cserépfedése cseréje is megvalósul. A beruházást követően a csoportszobák, öltözők és mosdók belső burkolata megújul.

A projekt keretében egy 66 m²-es szertárral ellátott tornaszoba, egy 15 m²-es fejlesztő szoba, valamint orvosi szoba is kialakításra kerül. Az akadálymentesítés megvalósítása mellett az intézményben teljes mértékben megújul a gépészeti és villamos, gyengeáramú rendszer, az udvaron az előírásoknak megfelelő játékok kerülnek kialakításra.

A 2017 nyarára elkészülő óvoda vonzó kialakításának köszönhetően továbbra is a város és a városrész egyik legnépszerűbb intézményeként működhet.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera