2019. április 19.,
Emma napja

Megszüntették az Egyházmegye egyik papjával szemben indított nyomozást

2017-03-30 08:13:22 - Baranyanet - MTI

Megszüntette a rendőrség szerdán a Pécsi Egyházmegye egyik papjával szemben, kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt indított nyomozást - erősítette meg a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság (BMRFK) a hvg.hu értesülését az MTI-nek.

Az ügyről Udvardy György pécsi megyés püspök múlt hétfőn kiadott közleményében azt írta: az egyházmegye papja "súlyos erkölcsi okokra hivatkozva a papi szolgálatból való elbocsátását kérte évekkel ezelőtt történt események kapcsán, amelyek felvetik a fiatalkorú veszélyeztetésének alapos gyanúját".

"Önmagára vonatkozó bejelentését előzetes vizsgálat keretében kivizsgáltam, és (...) minden papi működés gyakorlásától azonnali hatállyal felfüggesztettem" - tette hozzá akkor a főpásztor.
Korábban közölte azt is, hogy a pap bejelentésével kapcsolatosan minden szükséges egyházi és világi hivatalos lépés megtörtént.

Udvardy György a gyanú tárgyát képező cselekmény részleteit nem ismertető korábbi kommünikéjében arról is beszámolt, hogy azon intézmények vezetői, nevelőtestületei és iskolai osztályai, ahol az érintett pap tanított, tájékoztatást kaptak.

A BMRFK az MTI érdeklődésére közölte: a kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt folytatott nyomozást szerdán megszüntette.

"A nyomozásban beszerzett tanúvallomások szerint a férfi cselekedetével az akkor még kiskorúak testi, értelmi, erkölcsi vagy érzelmi fejlődését nem veszélyeztette. A nyomozás során más bűncselekmény elkövetésének gyanúja sem merült fel" - írták.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera