2019. március 19.,
József, Bánk napja

Megkezdődött a bölcsészettudományi kar felújítása

2017-06-02 07:18:48 - Baranyanet - MTI

Megkezdődtek a Modern városok programhoz kapcsolódó felújítási munkálatok.

A PTE-nek a program keretében 24 milliárd forintos forrás nyílt meg az egyetem versenyképességének javítására, az idegen nyelvű oktatás és szolgáltatás fejlesztésére, a külföldi hallgatók számának jelentős növelésére és a kutatási képesség erősítésére - közölték korábban.

Az egyetem az MTI érdeklődésére tudatta, hogy a kar Rókus utcai campusában található M-épület tetőrekonstrukcióját 40 millió forintból végzik. Ez az épület ad otthont a PTE történettudományi intézetének, a társadalomtudományi könyvtárának és a társadalmi kapcsolatok intézet két tanszékének, a közösségi és szociális tanulmányok tanszékének, valamint a néprajz - kulturális antropológia tanszéknek is.

Az egyetem közölte azt is, hogy a bölcsészettudományi kar átfogó fejlesztésére több mint 425 millió forintot fordítanak.

A PTE május végén számolt be arról, hogy elindult a gyógyszerésztudományi kar 450 millió forintos átfogó fejlesztése, amelynek eredményeképpen új laboratóriumokkal, modern eszközparkkal, oktatási helyiségekkel és közösségi terekkel gazdagodik a kar.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera