2019. július 17.,
Endre, Elek napja

Meghalt Kína legkövérebb embere

2014-04-22 15:16:26 - Baranyanet

Huszonkét éves korára 300 kilogrammot nyomott Kína legkövérebb embere, akinek halálhírét kedden közölte a helyi sajtó.


Szun Liang hat és fél kilós "óriáscsecsemőként" született, 19 éves korára súlya meghaladta a 150 kilogrammot, amelyet mindössze három év alatt, 22. életéve betöltése előtt megduplázott. A 22 éves férfi élete - a kínai sajtóbeszámolók szerint - az evésről és az alvásról szólt. Járni a 20-as évei drasztikus súlygyarapodását követően alig tudott, így lakását sem nagyon hagyta el.
Az orvosok szerint kövérségének hátterében genetikai okok is álltak, emellett Szun önkontroll nélkül evett. Végül túlsúlya a hétvégén halálához vezetett: az orvosi szakvélemény szerint a pluszkilók a szívét és tüdejét olyan mértékben terhelték meg, ami végzetes szervelégtelenséghez vezetett.
Az elhízás Kína-szerte mind nagyobb gondot jelent. A hivatalos statisztikák szerint több mint 100 millió elhízott ember él Kínában, ami 2005-höz képest csaknem ötszörös növekedés. A túlsúlyosak számát az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2010-ben a lakosság 38 százalékára tette, ami csaknem 430 millió főt jelent. A prognózisok szerint a következő öt évben a kövérek száma megduplázódik.


 

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera