2021. március 02.,
Lujza napja

Matyi Dezső elutasította az egyeurós ajánlatot

2014-01-28 15:41:55 - Baranyanet-MTI

Matyi Dezső, a PMFC-Matias labdarúgócsapatának többségi tulajdonosa elutasította a város tulajdonában lévő Pécsi Sport Nonprofit (PSN) Zrt. által tett egyeurós ajánlatot.Az üzletember kedden az MTI-hez is eljuttatott nyílt levélben reagált az ajánlatra, amelyet "megalázónak" nevezett, az eljárást edig "ingyencirkusznak" minősítette.

Matyi Dezső, a PMFC-Matias labdarúgócsapatának többségi tulajdonosa elutasította a város tulajdonában lévő Pécsi Sport Nonprofit (PSN) Zrt. által tett egyeurós ajánlatot.

"És éppen ezért itt és most megragadom az alkalmat, és kimondom: Uraim, eddig, és ne tovább!" - áll a levélben, amelyben Matyi Dezső hangsúlyozta: "Könnyű kiszámítani, hogy az utóbbi években milyen összeget kellett a labdarúgócsapatra fordítanom a futballklub éves fenntartási költségének sajtóban megjelent összegét figyelembe véve". Ugyanakkor jelzi, Pécs polgármestere számos alkalommal támogatásáról biztosította, "és ennyivel lényegében be is kellett" érnie.
Hozzátette: a sajtóban korábban megjelent hírekkel ellentétben a pécsi futballcsapatnak nincs 500 millió forint körüli adóssága:
"Alaposabban meg kellett volna azonban válogatnia az önkormányzatnak a besúgóit, a pécsi futballcsapatnak ugyanis nincs 500 millió forint körüli adóssága, a lejárt tartozások ennek harmadát sem érik el." - olvasható a nyílt levélben.
Matyi Dezső hosszan kritizálja a PSN Zrt. eljárását és leszögezi:
"A tényadatok alapján az "ajánlatnak" nevezett, 1 euros árat tartalmazó közlés megalázó. Nem pusztán annak, aki több, mint hat éven át saját forrásait fordította a labdarúgásra, hanem az összes sportrajongó számára is, akik reménykedtek abban, hogy Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata talán komolyan és érdemben segíteni akarja a labdarúgást."
A levél így végződik:
"Mindezek ellenére összefoglalom a véleményemet: Uraim, nem adom fel, a fair play szabályai szerint NEM Önöké a pálya!"
Matyi Dezső klubtulajdonos tavaly december 27-én jelentette be, hogy a Matias cégcsoport 2014. január 1-től megszünteti a pécsi futball finanszírozást. Páva Zsolt polgármester múlt héten pénteken közölte: a pécsi önkormányzat tulajdonában álló Pécsi Sport Nonprofit Zrt. hétfőn
vételi ajánlatot tesz a PMFC-t működtető társaság Matyi Dezső tulajdonában álló üzletrészének megvásárlására. Hétfőn Vári Attila, a PSN Zrt. vezérigazgatója átadta a klubházban az ajánlatot, mint mondta, ez egy euróról és a vélelmezett adósságok átvállalásáról szól.
A PMFC 17 forduló után 25 pontjával hét győzelemmel, négy döntetlennel és hat vereséggel a 7. helyen áll az OTP Bank Liga tabelláján. A bajnokság február 28-án folytatódik.


 

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera