2019. június 27.,
László napja

Közúti ellenőrzések lesznek a vasúti átjáróknál

2014-05-06 08:12:58 - Baranyanet - MTI

Ellenőrzéseket végez a MÁV Zrt. és a rendőrség május 6-án, kedden országszerte több mint 30 helyszínen, közutakon és vasúti átjáróknál, hogy felhívja a közlekedők figyelmét a vasúti átjárókon való áthaladás szabályaira - közölte a vasúttársaság hétfőn az MTI-vel.

A vasúti átjáróknál a gépjárművek sebességét rendőrségi radarokkal fogják mérni. A vasúti szakemberek ugyanakkor ellenőrzik a fénysorompók, csapórudak, útburkolati jelek állapotát és láthatóságát. Emellett szórólapokkal tájékoztatják a közúton közlekedőket a balesetek elkerülése érdekében - ismertette a MÁV Zrt., amely közzétette az ellenőrzési pontok listáját is.

Az országos ellenőrzés napját a "Stop a baleseteknek az útátjáróban!" nevű Nemzetközi Útjárós Biztonsági kampány keretében tartják, amelyhez a MÁV Zrt., a rendőrséggel közösen az idén is csatlakozott. A kampányt 2009 óta rendezik meg, célja a tragikus kimenetelű vasúti átjárós balesetek megelőzése.

A MÁV Zrt. közleményében emlékeztet arra, hogy Magyarországon évente mintegy 40 súlyos baleset történik vasúti átjáróban, közülük 20 halállal végződik. A balesetek 99 százalékáért pedig a közúti közlekedésben résztvevők figyelmetlensége, szabálytalansága a felelős - hívták fel a figyelmet.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera