2019. június 27.,
László napja

Közel negyedmilliárd forintból újult meg az óvoda és bölcsőde

2017-10-16 09:00:01 - Baranyanet

Mintegy 244 millió forintértékben zajlott és zajlik a pécsi Bornemissza utcai óvoda és bölcsőde teljes felújítása. Az óvodai épületegységet Csizi Péter országgyűlési képviselő és Őri László alpolgármester jelenlétében már át is adták pénteken.

Mintegy 244 millió forintértékben zajlott és zajlik a pécsi Bornemissza utcai óvoda és bölcsőde teljes felújítása.

A Bornemissza utcai óvoda és bölcsőde az utóbbi évtizedekben megérett a felújításra, ezért az önkormányzat kiemelten kezelte korszerűsítését. Fejlesztési források felhasználásával kezdtek hozzá a két épületegység megújításához, az óvoda pedig már el is készült.

A fejlesztés során az akadálymentesített épület összes külső homlokzati ablakát hőszigetelt nyílászáróra cserélték, gondoskodtak a falak szigeteléséről, megújult a teljes gépészet, kicserélték a padlóburkolatokat, speciális orvosi és tornaszoba jött létre.

Mint azt Csizi Péter országgyűlési képviselő elmondta, a kormányzat számára a gyed extra, az adókedvezmények, az otthonteremtési támogatások mellett kiemelten fontos, hogy a gyermekvállalást a nevelő, gondozó intézmények felújításának támogatásával is elősegítse.

Ennek eredménye, emlékeztetett rá, hogy Pécsett az elmúlt öt évben 5, a következő két évben pedig további több mint 3 milliárd forint jut iskolák fejlesztésére, ezzel együtt pedig több mint 1,5 milliárd óvodák és bölcsődék megújítására.

Őri László, Pécs alpolgármestere megjegyezte: dolgozó kisgyermekes szülőként pontosan tudja, a legfontosabb, hogy gyermekünk megfelelő környezetben és kezekben legyen, amíg a szülő dolgozik. Az ilyen felújítások éppen ezt garantálják. Hozzátette: a város kiemelten támogatja a gyermeket vállaló és nevelő fiatalokat, hiszen ők jelentik Pécs jövőjét.

Hangsúlyozta: amit ma tapasztalunk az a nyolcvanas évek látható legnagyobb óvoda- és bölcsődefelújítási program Pécsett. Több mint 1,5 milliárd forintból összesen 9 óvoda és fél tucatnál is több bölcsőde újult meg vagy újul meg a következő időszakban.

Jelenleg is 4 óvodában és 3 bölcsődében dolgoznak a szakemberek.

- Nem titkolt célunk, hogy folytassuk a nemrégiben megkezdett felújítási programot a következő években - mondta az alpolgármester.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera