2020. július 05.,
Emese, Sarolta napja

Korszerűsítették a közvilágítást siklóson

2015-06-29 08:38:14 - Baranyanet

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében megvalósuló „Siklós város közvilágításának energiatakarékos átalakítása" elnevezésű 245,53 m Ft összegű projekt eredményeként 1322 darab világítótest cseréjére került sor Siklóson.

A beruházás kiemelt célja volt, hogy a település közvilágítása megújuljon, és a modern és energiatakarékos lámpatesteknek köszönhetően az Önkormányzat költséghatékonyabban üzemeltethesse a közvilágítást.

A Széchenyi 2020 keretében a „Siklós város közvilágításának energiatakarékos átalakítása” elnevezésű beruházás során Siklós Város Önkormányzata 245,53 m Ft összegű támogatást nyert, mely a projekt teljes költségét fedezte.

A helyszíni adottságokat és a közvilágítási feladatokat figyelembe véve kerültek kiválasztásra az energia-hatékonyabb műszaki megoldások, szem előtt tartva a városépítészeti, a rövid, valamint hosszú távú városfejlesztési szempontokat is. A pályázat 1322 darab világítótest cseréjét tette lehetővé Siklóson, mely várhatóan 39 százalékkal csökkenti a város energiafelhasználását.

A beruházás a pályázatnak megfelelően határidőre elkészült, a műszaki átadás is megtörtént.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera