2020. április 02.,
Áron napja

Korszerűsít a Pécsi Távfűtő Kft.

2014-01-23 08:27:50 - Baranyanet - MTI

Uniós finanszírozású program keretében 550 millió forintos korszerűsítést hajt végre a Pécsi Távfűtő Kft. - jelentette be Csizi Péter, Pécs fideszes alpolgármestere és Vida János, a társaság ügyvezető igazgatója szerdán a baranyai megyeszékhelyen.

Csizi Péter elmondta: a többségi önkormányzati tulajdonú társaság januárban nyert 275 millió forintos európai uniós támogatást, ennek segítségével 550 millió forintból 48 pécsi távfűtött épület kaphat önálló hőközpontot. A beruházással hatékonyabbá válik, takarékosabban működhet a vállalat, így a rezsicsökkentési intézkedéseket is könnyebben hajthatja végre.

Vida János, a Pécsi Távfűtő Kft. (Pétáv) ügyvezetője arról szólt, hogy az 1647 családot érintő fejlesztéssel öt szolgáltatói hőközpontot szüntetnek meg, és felhasználói hőközpontokat alakítanak ki. Ennek következtében jelentősen csökken a hálózati és hőközponti energiaveszteség és a villamosenergia-felhasználás. Egy korszerű, takarékos, az adott épület egyedi fűtési igényeihez igazodó technológia valósul meg - mondta az ügyvezető.

Vida János az MTI kérdésére elmondta: a beruházás legfeljebb nyolc év alatt megtérül, az érintett több mint 1600 pécsi lakásban komfortosabbá válik a távhőszolgáltatás, és javul a társaság gazdálkodása. Az ügyvezető megjegyezte: további fejlesztéseket tervez a társaság, ugyanis a 31 ezer pécsi távfűtéses lakás negyven százaléka olyan épületben van, amelynek még nincs önálló hőközpontja, így szükség van további korszerűsítésekre.

A pécsi városvezetésnek az a célja, hogy az év végéig megvalósuló beruházás miatt feleslegessé vált, kisebb-nagyobb öt hőközpont épülete a jövőben közösségi funkciót kapjon.

Ehhez, mint Csizi Péter bejelentette, a társaságnál már most jelezhetik a pécsiek, milyen célra használnák szívesen az ingatlanokat.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera