2019. június 27.,
László napja

Komló összes óvodáját és bölcsődéjét érintő fejlesztés indult

2017-07-11 08:22:08 - Baranyanet - MTI

Komló mind a hét óvodáját és a bölcsődéjét érintő, 120 millió forintos fejlesztési program indult a napokban - közölte a mecseki város önkormányzata az MTI-vel.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) finanszírozott projektről azt írták: kül- és beltéri képességfejlesztő játékokat, sporteszközöket és kerti bútorokat kapnak az intézmények, valamint új kerítések, támfalak és párakapuk is épülnek.

A Tompa Mihály úti központi óvodában újra cserélik a teljes villamos hálózatot a vezetékekkel, a kapcsolókkal és a csatlakozókkal együtt. A szilvási óvodában szintén a villamos hálózat felújítását tervezik, emellett várhatóan még az idén nyáron modernizálják és akadálymentesítik a melegítőkonyhákat. A körtvélyesi óvoda gumiborítású sportpályát, a bölcsőde és a kökönyösi óvoda pedig új, a korábbinál megbízhatóbb vízelvezetést kap.

A 2018 októberéig tartó kivitelezési munkáknak kisebb részben a szünetekben, nagyrészt pedig a következő tanévet követően tudnak nekiállni a közbeszerzéseken nyertes cégek - idézték a közleményben Polics József (Fidesz-KDNP) polgármestert, aki azt is megjegyezte: a megnövekedő gyermeklétszám miatt szükség is lesz a korszerűbb helyiségekre.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera