2019. május 25.,
Orbán napja

Knoch Viktor újra pécsi színekben versenyez

2015-10-28 08:51:28 - Baranyanet - MTI

Újra pécsi színekben versenyez Knoch Viktor, váltóban világbajnoki ezüstérmes, egyéniben világkupa-győztes rövidpályás gyorskorcsolyázó.

A 25 éves sportoló hosszú ideje Budapesten él, tanul és edz, előbb a Sportország SC-t, majd az Újpestet erősítette, de mivel újjáalakult a pécsi gyorskorcsolya-szakosztály, visszatért szülővárosába.

"A tréningek továbbra is Budapesten lesznek, de immáron pécsi színekben állok majd rajthoz a versenyeken" - mondta a bama.hu-nak Knoch, aki 2006-ban ötödik volt 1500 méteren a torinói téli olimpián.

A gyorskorcsolyázó szerint sportága az elmúlt két-két és fél évben komoly fejlődésen ment keresztül, és ez a jövőben érmekben is megmutatkozhat majd.

"Amikor márciusban a magyar váltó ezüstérmes lett a moszkvai vb-n, Darázs István csapatvezető azt mondta, hogy a 2018­-as pjongcsangi téli olimpián az éremszerzés a cél. Én is azt gondolom, hogy azzal, hogy a sportág kiemelt lett, a lehetőségeink sokkal jobbak, így egyáltalán nem illúzió a jó szereplés" - jelentette ki Knoch.

A pécsi versenyző hozzátette, büszke arra, hogy ő az első magyar vk-aranyérmes, de úgy gondolja, válogatottbeli társaiban, Liu Shaolin Sándorban, Liu Shaoangban és az ugyancsak pécsi Burján Csabában is benne van a kiugró eredmény.

A magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók a hétvégén a montreali vk-versenyen kezdik a szezont.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera