2019. április 19.,
Emma napja

Kidőlt fák akadályozták a közlekedést Baranyában

2016-04-25 08:43:45 - Baranyanet - MTI

A heves szél miatt főként kidőlt fák akadályozták a közúti közlekedést, leszakadt tartórúd, kitört ablaküveg, továbbá veszélyesen lógó lemezdarabok jelentettek veszélyt a közlekedőkre Baranyában - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vasárnap a honlapján.

Közleményük szerint vasárnap reggeltől délig mintegy húsz esetben kellett beavatkozniuk a baranyai tűzoltóknak.

A pécsi Tüskésréti úton egy nagyméretű fa dőlt egy személyautóra, az Athinay úton is kidőlt fa tett kárt két autóban, az Építők útján egy gyökerestől kifordult platánfa dőlt egy garázssorra. A megyeszékhelyen a Bartók Béla úton, a Szilágyi Dezső utcában, illetve A6-os főúton a Hullámfürdőnél, valamint Pellérd és Pécs között, továbbá Ladon is egy-egy kidőlt fa okozott fennakadást a közúti közlekedésben - tették hozzá.

Pécsett, a Laskó utcában és a megyeszékhellyel szomszédos Keszü településen is megdőlt fa szakította le az elektromos vezetéket. Az energiaszolgáltató már megkezdte a hiba elhárítását - jelezte a katasztrófavédelem.

A pécsi Dózsa György utcában telefonkábelt szakított le az erős szél, egy belvárosi társasházról veszélyesen lógó bádoglemezdarabokat távolítottak el a tűzoltók - közölték.
Pécs keleti határában egy leszakadt hirdetőzászló és tartórúd veszélyeztette a közúti és a gyalogos közlekedést, egy Munkácsy Mihály utcai épület több ablaka is kitört, az üvegszilánkok a járdára hullottak.

A katasztrófavédelem arról is beszámolt, hogy Szentlőrincen, a vasútállomáson és a nyílt vasúti pályán is egy-egy kidőlt fa okozott gondot: az utóbbi helyszínen egy tízméteres nyárfa dőlt a vasúti töltésre.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera