2019. április 20.,
Tivadar napja

Folytatódik a rezsicsökkentés

2014-09-17 07:59:10 - Baranyanet - MTI

Két hét múlva tovább csökkennek a családok terhei, a kormány - ahogy vállalta - folytatja a rezsicsökkentést: a tavalyi 20 százalékos csökkentések után szeptember elsejével az áram ára további 5,7 százalékkal lett olcsóbb, októbertől pedig az távhő ára csökken további 3,3 százalékkal - nyilatkozta Kurucz Éva kormányszóvivő kedden az MTI-nek.

A tavalyi 20 százalékos csökkentések után szeptember elsejével az áram ára további 5,7 százalékkal lett olcsóbb, októbertől pedig az távhő ára csökken további 3,3 százalékkal.

Az eddigi rezsicsökkentésekkel a családok terhe évi 350-360 milliárd forinttal mérséklődött, a családok átlagos megtakarítása évente már 150- 200 ezer forint - tette hozzá.

"Ez óriási változás, ha belegondolunk abba, hogy 2010-ben még a magyar családok fizették Európában a legmagasabb gáz árat és a második legmagasabb áram árat" - fogalmazott Kurucz Éva.

Hozzátette: a következő lépés a rezsiholdig létrehozása, amely az ipari rezsicsökkentés és a hazai vállalkozások versenyképességének javításának további alapja lesz. A munkacsoport jelenleg is dolgozik - közölte a kormányszóvivő, aki határozottan cáfolta a Népszabadságban keddi számában megjelent állításokat és elmondta, hogy a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) gázár-szabályozásról szóló szakmai rendeletmódosítása semmilyen módon nem érinti a rezsicsökkentést és semmilyen formában nem érinti a lakossági végfogyasztói árakat, mivel azokat a fejlesztési miniszter rendelete határozza meg.
A kormány elkötelezett a rezsicsökkentés mellett - húzta alá a szóvivő.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera