2021. február 26.,
Edina napja

Kész a komlói sportcsarnok felújítása

2016-07-13 10:40:21 - Baranyanet

A munkások helyett újra a sportolóké a komlói tornacsarnok: elkészült a KBSK sportközpontjának belső felújítása. Megújultak az öltözők és a vizesblokkok, korszerűsödtek az asztalitenisz-termek és modern kazánt is kapott az épület.

Újabb lépcsőhöz érkezett a komlói sportlétesítmények évek óta zajló, tudatos renoválása. A sokáig elhanyagolt épületek rendbe hozására a legjobb gazdálkodás mellett sem állnak rendelkezésre a források egy összegben, ezért az egyetlen megoldást a munkák több lépcsőben történő elvégzése jelentette.

Az önkormányzat ennek érdekében minden rendelkezésre álló külső forrást igyekezett mozgósítani. A korábbi években a tornacsarnok külső felújításához és napelemes rendszerének kiépítéséhez pályázaton nyert európai uniós és állami pénzeket lehetett bevonni, a mostani rekonstrukcióhoz pedig a Start közmunkaprogram járult hozzá. A felújítás egy jelentős részét közfoglalkoztatottak végezték, sőt, a felhasznált építőanyagokat is részben ők gyártották.

„Szinte a teljes csarnok felújítása elkészült: az öltözők, a vizesblokkok, a folyosók és az asztalitenisz-csapat edző- és versenytermei estek át egy alapos ráncfelvarráson” - sorolta az elvégzett munkákat Polics József polgármester. „Emellett rendbe hoztuk tornacsarnok környezetét is. A parkoló burkolata, a lejtőket megtartó növénytámfalak és a vízelvezető rendszer árkai mind a közmunkaprogram keretében működő betonelemgyárban készített anyagokból épültek, a közfoglalkoztatottak munkájával. Egyike ez is a közelmúlt számtalan olyan fejlesztésének, amikor komlóiak építettek komlóiaknak, így téve szebbé és élhetőbbé a várost.” - tette hozzá a polgármester.

A közmunkaprogram tehát nem csak a források egy jelentős részét biztosította, hanem remélhetőleg ahhoz is hozzájárult, hogy a városban élők még jobban magukénak érezzék a felújított csarnokot. A rekonstrukciós program pedig folytatódik tovább: a következő lépés a padlóburkolat kicserélésre, a szükséges pénzre az önkormányzat már be is adta a pályázatát.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera