2021. február 26.,
Edina napja

Karatetermet adtak át Komlón

2017-01-23 08:13:08 - Baranyanet

Több mint két évtized után először kap saját edzőtermet a karatesport Komlón. A japán stílusban berendezett, a sportág hagyományainak megfelelő dódzsót az egyesület és az önkormányzat közösen alakította ki.

A kyokushin karate az legnépszerűbb küzdősport hazánkban, Komlón is már több évtizedes múltra tekint vissza. A Komlói Kyokushi Karate SE öt éve alakult meg, keretein belül 30-40 gyerek és felnőtt sportol rendszeresen. Saját helyiség híján eddig a kenderföldi általános iskola tornatermében tartották az edzéseket.

Az új termet - japán nevén dódzsót - a KBSK futófolyosóján, két használaton kívüli öltöző összenyitásával és átépítésével alakították ki. A mintegy 80 m2-es helyiség több mint egymillió forintba került, amelynek háromnegyedét az egyesület állta, a fennmaradó hányadot pedig a város biztosította, pénzzel és építőanyaggal is segítve. A munka nagy részét a karatésok saját maguk végezték el.

„A hagyományos japán stílusban berendezett dódzsó méltó környezetet teremt a sportoláshoz. A karate nem csak a küzdésről szól, hanem a fegyelemről, a tiszteletről és az önkontrollról is. A dekoráció, a teremben lévő meditációs szentély teljesen más közeget teremt, mint egy hagyományos tornaterem” - mondta el Sziebert Péter, a Komlói Kyokushi Karate SE vezetője, egyben edzője.

A sportág eddig is szép eredményekkel büszkélkedhetett Komlón: a különféle színű övekre letett sikeres vizsgák tucatjai mellett többek között diákolimpiai bajnok és Európa-bajnoki résztvevő is került ki a soraikból.

„Komló önkormányzatának fontos feladata a tömegsport minden formájának támogatása, hogy az itt élőknek minél több lehetősége legyen a mozgásra és az aktív életmódra” - nyilatkozta Polics József polgármester. „Remélhetőleg a komlói karatésok közelmúltbeli sikerei és az új dódzsó kínálta jobb feltételek még több fiatalt ösztönöznek a sportolásra.”

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera