2019. június 27.,
László napja

Jobb körülmények a szigetvári ügyeleten

2015-11-30 10:28:09 - Baranyanet - MTI

Befejeződött a Szigetvári Kórház háziorvosi ügyeletének európai uniós pénzből finanszírozott felújítása. Az orvosok immáron teljes egészében modernizált rendelőkben, a legújabb eszközökkel látják el a térség betegeit.

Szigetvár és környékének harmincezer lakója számára jelent jobb minőségű egészségügyi ellátást a közelmúltban befejezett fejlesztés. A Dél-Dunántúli Regionális Operatív Program által finanszírozott, DDOP-3.1.3/G-14-2014-0005 számú, „Háziorvosi ügyelet fejlesztése a Szigetvári Kórházban” című projekt hatvanmillió forintnyi támogatást biztosított a térségben az ügyeleti ellátásról gondoskodó Szigetvári Kórház számára.

Az összeg nagyon sok dologra elég volt. Mindenekelőtt sor került az ügyeleti helyiségek teljes felújítására, ami a nyílászárók és a burkolatok cseréjét, a festést és az akadálymentesítést tartalmazta. Nem csupán a rendelőket és az orvosi szobákat, hanem a várótermet és a mosdókat is renoválták, érezhetően javítva a betegek körülményein.

Az infrastrukturális fejlesztések kíséretében modernizálták az orvosi eszközparkot: a vizsgálatokhoz szükséges műszereket új, minden igényt kielégítő darabokra cserélte le az intézmény. Mindezekkel párhuzamosan egy új gépkocsit vásároltak az ügyeletes orvos által eddig használt autó helyett. Az elődjénél jóval megbízhatóbb jármű biztosítja, hogy szükség esetén a nehezen mozgó betegeket az otthonukban is el lehessen látni.

A projekt eredménye egy XXI. századi körülményeket nyújtó egészségügyi intézmény lett, ami egyrészt a korábbinál összehasonlíthatatlanul jobb munkakörülményeket biztosít az itt dolgozó orvosok és ápolók részére, másrészt pedig hozzájárul az ellátás színvonalának további növeléséhez és ezzel a környékbeli betegek gyógyulási esélyeinek és életminőségének javításához.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera