2020. július 05.,
Emese, Sarolta napja

Indul a szennyvízcsatorna-fejlesztés Komlón

2017-05-02 08:34:18 - Baranyanet - MTI

Májusban kezdődnek Komlón a település csatornázatlan területeinek hálózatba kötésére és szennyvíztelep-korszerűsítésre irányuló munkálatok, amelyekre a mecseki város 1,1 milliárd forintos forrást kapott - közölte Polics József (Fidesz-KDNP) polgármester csütörtökön az MTI-vel.

Az európai uniós és állami forrásokból finanszírozott beruházás során korszerűsítik a város 1988-ban épült szennyvíztisztító telepét - olvasható az MTI-nek eljuttatott közleményben.

Modernizálják a létesítmény beérkező szennyvízfogadó aknáját, az ülepítőket, a medencéket, valamint a gépház létesítmények beton- és egyéb szerkezeti elemeit, gépészeti berendezéseit, továbbá a villamos és irányítástechnikai hálózatokat.

A projekt keretében a kivitelező a város hét helyszínén összesen 113 ingatlant köt rá a szennyvízhálózatra.

Polics József a projekt vállalkozói szerződésének januári aláírását követően közölte: az építkezés után Komló jelenlegi 98 százalékos szennyvízcsatorna-ellátottsága 99,3 százalékra nő.

A városvezető csütörtökön az MTI kérdésére elmondta: az engedélyhez nem kötött előkészítő munkálatok már megkezdődtek, a projekt főbb elemeinek kivitelezése pedig májusban indul.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera