2019. március 19.,
József, Bánk napja

Idén is folytatódik az iskolagyümölcs-program

2014-09-02 08:17:37 - Baranyanet - MTI

Kizárólag magyar termelőktől származó, friss gyümölcsöt biztosít az általános iskolák 1-6. osztályos tanulóinak az új tanévben is folytatódó iskolagyümölcs-program. Az egészségmegőrző programhoz évről évre több iskola és termelő csatlakozik - közölte a program egyik beszállítója, a Matész-Fruct Kft. hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a cég a tanév első szállítmányát hétfőn az Óbudai Nagy László Általános Iskolába juttatta el. Az átadáskor Martos Éva, az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet főigazgató főorvosa arra hívta fel a figyelmet, hogy naponta 400 gramm zöldség vagy gyümölcs fogyasztása már nagymértékben hozzájárul az egészség megőrzéséhez, az elhízás megelőzéséhez - írták.

A 2009 óta uniós társfinanszírozású országos programban tavaly óta vehetnek részt az ötödik és hatodik osztályosok is. Csak a Matész-Fruct Kft. idén 436 iskolába, 91 ezer diáknak juttat el hetente három-négy alkalommal almát, körtét, őszibarackot, valamint cukor és tartósítószer nélküli gyümölcslevet.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera