2019. június 27.,
László napja

Hamarosan indul a PVSK új pécsi csarnokának építése

2017-05-08 08:06:27 - Baranyanet - MTI

Hamarosan, akár júniusban megkezdődhet a Pécsi Vasutas Sportkör (PVSK) több sportág művelésére alkalmas - 2000 négyzetméteres - nettó 860 millió forintból megvalósuló multifunkcionális munkacsarnokának építése - közölte a sportegyesület pénteken az MTI-vel, miután aláírták a projekt kivitelezői szerződését.

A közlemény szerint a PVSK Verseny utcai sporttelepére tervezett létesítmény építésére kiírt nyílt közbeszerzési eljárást a B Build and Trade Kft. nyerte.

A javarészt társasági adó-támogatásból (TAO), részben pedig pécsi önkormányzati forrásból megépíteni tervezett épület "ugrásszerűen javítja" a város utánpótlás-, tömeg- és versenysportjának létesítményi helyzetét - írták, hozzátéve, hogy abban több mint százfős lelátó, közösségi tér, öltözők, szociális és egyéb kiszolgáló helyiségek kapnak helyet.

A klub jelezte: az építkezés a teljes szerződött összeg rendelkezésre állásakor kezdődik. A munkálatok várhatóan egy évig tartanak; a sportolók leghamarabb 2018 közepén vehetik majd birtokba a csarnokot.

Az írásos összegzésben Czerpán Istvánt, a PVSK elnökét idézve közölték: "a munkacsarnokban naponta több százan sportolhatnak majd. A várossal kötött együttműködésünk eredményeként a csarnok délelőttönként az általános- és középiskolás diákok mindennapos testneveléséhez, délutánonként a PVSK mintegy 500 kosárlabda utánpótlás-játékosának neveléséhez, este pedig a versenysport edzéslehetőségéhez biztosítja majd a helyszínt".

"Az új munkacsarnok kiváltja az eddigi, sportolásra csak korlátozottan alkalmas helyszínek egy részét. Biztos vagyok abban, hogy az új létesítmény méltó lesz a mintegy százéves PVSK-hoz, és hozzájárul a színvonalas szakmai munka folytatásához" - vélekedett a sportvezető.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera