2021. március 02.,
Lujza napja

Grúz lesz Madár ellenfele

2014-02-04 12:20:20 - Baranyanet

Immár hivatalos, hogy Madár a grúz Shalva Jomardashvili ellen lép kötelek közé március 8-án, a Ferobox Event kecskeméti gáláján, amelyen a WBO (Boksz Világszövetség) betöltetlen Európa-bajnoki öve lesz a tét.

Hogy mit kell tudni a grúzról?

„Erdei ellenfele eddigi pályafutása során harminchat győzelmet aratott - ebből huszonhétszer kiütéssel nyert -, és csak hat vereséget számlál. Jomardashvili akkor került képbe, amikor az általunk kiszemelt ukrán Vyacheslav Uzelkov, akivel tárgyalásokat is folytattunk, a szerződés aláírása előtt egy nappal mondvacsinált okokra hivatkozva visszalépett" - nyilatkozta Rácz Felix, aki az utóbbi hetekben olyan ökölvívók menedzsmentjével tárgyalt, mint Allan Green, Dean Francis, Vyacheslav Uzelkov, Hakim Chioui vagy éppen Stjepan Bozic.

Érdekes, hogy a fent említett bunyósok állításuk szerint nem azért nem vállalták a meccset, mert tartanának Erdeitől, vagy a felkínált összeg kevés lenne (persze, nincs az a pénzdíj, amit túl soknak tartanának...).

Egyikük azt szerette volna, ha a hazájában szerveznénk meg a mérkőzést, a másikat csak világbajnoki címmeccs érdekli Madár ellen (addig inkább nem kockáztat), a harmadik menedzsment pedig héttagú stábot jelölt meg az ökölvívón kívül...

„Jomardashvili mellett döntöttünk, s ez azt jelenti, hogy öt héttel a gála előtt szinte az összes résztvevőnek megvan már az ellenfele, de nyilván a főmérkőzéssel szerettük volna kezdeni a kommunikációt" - tette hozzá Rácz Felix.

S hogy mit szól a fejleményekhez a legfőbb érintett, vagyis Erdei Zsolt?

Nos, úgy gondolja, a bizonyítási vággyal teli, fiatal grúz nyilván igyekszik majd megnehezíteni a dolgát, úgyhogy neki okosan kell bokszolnia.

„Megnéztem Jomardashvili néhány mérkőzését, amelyekből az derült ki, hogy erőszakos, harcos srác - mondta Erdei. - Jóval fiatalabb, mint én, biztosan nagy benne a bizonyítási vágy, hiszen óriási skalp lenne, ha megverné két súlycsoport világbajnokát, úgyhogy fel kell kötnöm a gatyámat. Jomardashvili jó ellenfél. Nyilván nem a világ top 10-hez tartozik (még), de egy év kihagyás után jó felmérő lesz számomra, hogy láthassam van-e még bennem tűz! Az biztos, hogy próbálkozni fog. Láttam olyan meccsét is, amelyen háromszor leütötték és újra meg újra felállt és támadt, úgyhogy megnehezítheti a dolgomat, ha nem figyelek oda. Taktikusan, okosan kell bokszolnom ellene."

 

 

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera