2021. március 02.,
Lujza napja

Futópálya a komlói arborétumban

2016-06-23 09:27:15 - Baranyanet - MTI

Évek óta tudatosan fejleszti a szabadtéri sportolási lehetőségeket a komlói önkormányzat. A nyilvános edzőparkok után holnaptól már egy mulcsozott erdei futópályát is használhatnak a városlakók.

A komlói önkormányzat évekkel ezelőtt hirdette meg a város élhetőbbé tételének programját. Olyan kisebb lépétkű fejlesztések sorát határozták el, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy az itt élők jobban érezzék magukat a városban. Biztonságos utak és járdák, virágos közterületek és kulturált szórakozási, szabadidő-eltöltési lehetőségek fogadják azokat, akik ma a város utcáit járják.

Ebbe a programba illeszkedett a szabadtéri sportolási lehetőségek célzott fejlesztése. A KRESZ-parkban megépült edzőpark, más néven felnőtt játszótér hamar népszerű lett a helyiek körében. Számos javaslat érkezett, miként lehetne tovább bővíteni: a legtöbben egy futópályát szerettek volna, hogy ne kényszerüljenek a betonozott utakra a kocogók.

A napokban készült el az arborétumon keresztülhaladó, több mint egy kilométer hosszú erdei futópálya. A mulccsal, vagyis aprított fakéreggel és fahulladékkal borított szakasz a betonnal ellentétben nem terheli az ízületeket, ezért ideális a természetben mozogni vágyók számára.

A futópálya nagyjából két hónap alatt épült meg, méghozzá a közmunkaprogramban részt vevő helyiek munkájának köszönhetően. Nem csak a pálya nyomvonalát készítették el, hanem a borításként használt mulcsot is. - Komlóiak építették komlóiaknak - mondta Polics József polgármester, aki bízik benne, hogy a helyiek hamar megkedvelik a pályát és vigyáznak is rá.

A fejlesztések azonban nem állnak le. Mint a polgármester elmondta, még az idén elkészül egy gumiborítású futópálya, ún. rekortán a KRESZ-parkban, emellett hamarosan átadnak egy kicsiknek szóló játszóteret is. - A családok is ki tudnak együtt mozdulni a természetbe és sportolni, mert a szülők mellett a gyerekek is megtalálják a maguk szórakozását - tette hozzá. Az új létesítmények biztonságára térfigyelő kamerák vigyáznak, a megközelítésüket pedig rendbehozott parkolók könnyítik meg.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera