2021. március 02.,
Lujza napja

Fordanos sikerek a Látványtánc Európa-bajnokságon

2016-07-06 08:17:09 - Baranyanet - MTI

Június 29. - július 3. között a szlovákiai Léván rendezte a Magyar Látványtánc Sportszövetség a Látványtánc Európa - bajnokságot. Az öt napos viadalon közel ezer versenyszám 12 kategóriában mérte össze tudását. A rangos eseményen a Pécsi Fordan Táncklub 4 csapattal, 45 versenyzővel az utolsó versenynapon szerepelt. Két EB. győzelem, és két ezüstérem a klub mérlege.

A Látványtánc Európa - bajnokságon a dobogó legmagasabb fogára állhatott a klub gyermek fashion dance csapata, a „Napsugarak”. A Dance Show kategóriában versenyző fiatalok látványos koreográfiájukkal igen nehéz mezőnyben szerezték meg az Európa-bajnoki címet. Felkészítőjük Volf Dominika.

A felnőttek között az Elysium akrobatikus rock ’n’ roll női formáció ezúttal is az akrobatikus látványtánc kategóriában remekelt és megvédte tavalyi Európa-bajnoki címét. Edzőjük Majorlaki Ágnes és Papp Viktor. Az EB. arany mellett megkapták az aznapi közel 200 versenyszám közül a zsűri különdíját is, amit egyébként összesen három produkció érdemelt ki.

A Fordan Klub junior rock ’n’ roll csapata, a Little Mix a 2015-ös év Európa-bajnokai voltak. A „Dögös Kalózok” versenyszámukkal ezúttal a dobogó második fokára állhattak. Edzőjük Pónya Judit, asszisztense Kiticsics Kata.

A Dance Show kategóriában versenyző 18 fős felnőtt fashion dance formáció, a Dance alá Folie tavaly még 5. lett az EB-én. Idén Volf Dominika tanítványai magabiztos versenyzéssel állhattak a dobogó 2. fokára.

A klub 2015-ben lépett be a Magyar Látványtánc Sportszövetségbe, ahol látványos sikereket értek el rock ’n’ roll és fashion dance táncosaikkal egyaránt. Eddigi mérlegük négy Európa-bajnoki cím, 2 EB. ezüst és egy bronzérem.

Ebben a szövetségben lezárult a tavaszi idény, az őszi kupákon folytatják a versenyzést a Fordanos táncosok.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera