2020. július 05.,
Emese, Sarolta napja

Fordanos sikerek a Látványtánc EB-n

2015-06-29 08:39:40 - Baranyanet

Június 25 – 28. között Balatonfüreden rendezte a Magyar Látványtánc Sportszövetség a Látványtánc Európa – bajnokságot. A négy napos viadalon összesen 812 versenyszám 12 kategóriában mérte össze tudását. A Pécsi Fordan Táncklub 4 csapattal képviselte városunk színeit a rangos eseményen. Két EB. győzelem, egy bronzérem és egy 5. helyezés a klub mérlege.

A Látványtánc Európa - bajnokságon a dobogó legmagasabb fogára állhatott a felnőttek között az Elysium akrobatikus rock n roll női formáció, a „Szelid Motorosok” koreográfiával. Edzőjük Majorlaki Ágnes és Papp Viktor. A csapat csütörtökön, az első versenynapon szerepelt, és az EB. arany mellett megkapták az aznapi 188 versenyszám közül a zsűri különdíját is. Ezt egyébként összesen három produkció érdemelte ki.

Szintén EB. győzelmet ért el a Fordan Klub junior rock n roll csapata, a Little Mix. A 10 fős formáció a „Rázd Le !” koreográfiával utasította maga mögé a vetélytársakat. Edzőjük Pónya Judit, asszisztense Kiticsics Kata.

Európa - bajnoki bronzérmet szerzett a Heart Break junior formáció, a „Szívtörés” koreográfiájukkal. A Dance Show kategóriában versenyző fashion dance csapat felkészítője Volf Dominika.

A szombati versenynapon lépett parkettre a Dance alá Folie fashion dance csoport, akik a rendkívül nehéz mezőnyben 5. helyen végeztek. Felkészítőjük Volf Dominika.

A klub idén tavasszal lépett be a Magyar Látványtánc Sportszövetségbe, ahol máris látványos sikereket értek el rock n roll és fashion dance táncosaikkal egyaránt. Ebben a szövetségben lezárult a tavaszi idény, az őszi kupákon folytatják a versenyzést a Fordanos táncosok.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera