2021. március 02.,
Lujza napja

Fordanos győzelem a Dunántúl Bajnokságon

2016-05-05 08:26:41 - Baranyanet

Az elmúlt hétvégén Móron rendezték a tavaszi idény következő akrobatikus rock n roll versenyét, ahol a Dunántúl 12 táncklubjának versenyzői indultak. A Magyar TáncSport Szakszövetség hivatalos versenyén 365 sportoló 4 páros és 8 leányformációs kategóriában versengett a rangsorpontokért.

 A Pécsi Fordan Sportegyesület 18 akrobatikus rock n roll versenyzővel képviselte régiónkat. Ezúttal 2 kategóriában voltak érdekeltek a Fordanos fiatalok. A verseny zárásakor egy egységük I., egy III. és egy VII. helyezést ért el.

Hozta a formáját a legrégebbi női csapat az „ICONIC” nemzeti kisformáció. A rutinos egység magabiztosan megnyerte a dunántúli bajnokságot. Papp Viktor és Majorlaki Ágnes tanítványai, az egykori „CSA-JÓK” női csapat az idei esztendőben új névvel, új zenével és koreográfiával, valamint természetesen új kosztümben állt ki a táncparkettre.

Újoncnak számít még a felnőtt kategóriában a tavalyi junior csapat a „Star Rock”, de Pónya Judit edző tanítványai így is a dobogó harmadik fokára állhattak.

A legnagyobb „tolongás” a junior leány kisformációban volt. A népes mezőnyben a „Gassy Girls” leánycsapat a döntőbe került és végül a 7. helyet szerezték meg.
A Pécsi Fordan SE. eredményei a móri versenyen :

FELNŐTT NEMZETI KISFORMÁCIÓ
1. helyezett : „ICONIC” (Halász Dalma, Pancsó Dalma, Kiticsics Kata, Vidák Anna, Géczi Evelin, Bencze Fanni.)
3. helyezett : „STAR ROCK”(Lantos Eszter, Hrubi Anna, Kiss Brigitta, Petrovics Dóra, Vörös Míra, Tiringer Zsanett.)

JUNIOR KISFORMÁCIÓ
7. helyezett : „GASSY GIRLS”(Posta Fanni, Szalánczi Adrienn, Szalánczi Dominika, Taradán Lilla, Fehér Ividő, Peák Mercédesz.)

Egyik hétvégén sem pihennek a Fordanos táncosok, a nyári szünetig szinte minden hétvégére jut egy - egy verseny. Ezúttal egy hazai megmérettetésre kerül sor. Május 8-án, vasárnap 11 órakor a Lauber Dezső Sportcsarnokban rendezi a klub a II. ERNSZT Fashion Dance Magyar Kupát, Minősítő Versenyt és Csapatbajnokságot. A táncversenyen a legjobbak a Magyar Kupán és a Csapatbajnokságon versenyeznek. A Minősítő Versenyen nagyrészt a klub 2. és 3. vonala fog szerepelni. A rendezők komoly közönségsikerre számítanak, a kiemelt díjazású táncversenyen kb. 400 induló várható.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera