2021. március 02.,
Lujza napja

Folytatódik a földárverés Baranyában

2016-05-18 08:42:22 - Baranyanet

Folytatódik a Magyar Állam tulajdonába és a Nemzeti Földalap vagyoni körébe tartozó, három hektár feletti, kijelölt földrészletek értékesítése Baranya megyében. Május végén és június elején többségében olyan földterületekre licitálhatnak a gazdák, amelyeket már korábban is meghirdetett a Nemzeti Földalap.

A héten kezdődő árverések ezúttal öt napon keresztül zajlanak. Május 20-án és június 1-jén 66 olyan földterületre lehet licitálni, amelyek már korábban is meghirdetésre kerültek. Az ismételten kalapács alá kerülő földterületek nagysága összesen 649 hektár, aranykorona-értéke 12 378, kikiáltási ára több, mint 881 millió forint. Május 30-án, 31-én és június 3-án 11 db új földrészletet árvereznek. Az újonnan meghirdetett 11 földterület összesen 370 hektár nagyságú, 5272 aranykorona-értékű, a kikiáltási ára közel 265 millió forint.

Ezúttal is Pécsett, a Kormányhivatal Kodó dűlő 1. szám alatt található épületében kerül sor az árverésekre. A részvétel feltételei nem változtak, az ezzel kapcsolatos részletek megtalálhatók az NFA honlapján közétett hirdetményekben. Továbbra is érvényes, hogy az árverésen kötelező a jogi képviselet, enélkül nem vehet részt a személyesen eljáró árverező a licitáláson. A Kormányhivatal a regisztrációra az árverési napok elején, 7.30 órától biztosít lehetőséget. Az egyes területekért történő licitálások a regisztráció lezárása után, 9 órától folyamatosan követik egymást.

Mivel az egyes árverési napok között most is hosszabb idő telik el, ezért kiemelt figyelmet kell fordítani arra, hogy a több árverésen is felhasználható földműves adatlap kiadási időpontja az adott árverési naphoz képest ne legyen 30 napnál korábbi. A korábbi árverési időszak alatt többször előfordult, hogy a banki átutalások közleménye nem volt megfelelő. Érdemes ellenőrizni, hogy a közlemény minden adatot megfelelően tartalmaz-e, amelyet az árverési hirdetmény kötelezően előír. Az árverési biztosíték letéti számlára történő beérkezésének határideje az árverést megelőző munkanapon 12.00 óra.

A minden esetben közjegyző jelenlétében zajló árverésekről jegyzőkönyv készül, és az ebben megjelölt nyertes vevővel ezúttal is a Nemzeti Földalap köt majd szerződést.

Vissza a főoldalra

Pécsi webkamera